Carla Suarez Navarro are cancer! Jucătoarea e una dintre prietenele Simonei Halep din WTA

1 septembrie 2020 20:04   Alte sporturi
Ultima actualizare:

O veste îngrijorătoare vine din tenisul feminin. Fostă ocupantă a locului 6 în lume în 2015, spaniola Carla Suarez Navarro a fost diagnosticată cu limfomul Hodgkin, un cancer al sistemului limfatic. Ea va face chimioterapie în următoarele 6 luni.

”Rezultatele clinice au confirmat apariţia limfomului Hodgkin în corpul meu. Echipa medicală mi-a spus că detectarea este precoce, proliferarea sa este vindecabilă şi de dimensiuni reduse. Reacţia va fi imediată: voi urma un tratament de chimioterapie pentru următoarele şase luni”, a anunţat jucătoarea spaniolă, în vârstă de 31 de ani.

În prezent pe locul 71 în lume, ea plănuia să se retragă la finalul actualului sezon. Ultima ei apariție a fost în luna februarie, la Doha. ”Singurul obiectiv pe care îl am în acest moment este să urmez sfatul medicilor zilnic, lăsând orice altceva pe planul doi”, a mai spus Carla Suarez Navarro, care are două titluri WTA în palmares, Doha 2016 și Oeiras 2014. De asemenea, a mai disputat 9 finale.

Ea este, totodată, una dintre cele mai bune prietene din circuit ale Simonei Halep. Cele două nu doar că s-au antrenat de multe ori în timpul turneelor, dar atunci când Carla a venit să joace la București, în 2017, Simona i-a dat mesaj să o întrebe dacă are nevoie de ceva pe perioada șederii în România.

Mai multe