Câştigătorul Campionatului Mondial de Snooker: Stuart Bingham

5 mai 2015 6:06   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Luni seară, în jurul orei 00:15 teatrul Cricible din Sheffield, locul unde anual are loc campionatul mondial de snooker, a încoronat un nou jucător, după o finală genială în care noul Campion Mondial, Stuart Bingham l-a învins pe Shaun Murphy. La 38 de ani, englezul a devenit căştigătorul Campionatului Mondial de Snooker.

Englezul Stuart Bingham a câştigat, luni seară, la Sheffield, Campionatul Mondial de snooker, după ce l-a învins în finală pe compatriotul său Shaun Murphy, scor 18-15. Bingham, în vârstă de 38 de ani, a trecut în sferturi de Ronnie O'Sullivan, iar în semifinale de Judd Trump după două meciuri superbe în care a condus ostilităţile, iar cu Judd a fost nevoie de joc decisiv.

Omul care la începutul turneului din acest an pornea la casele de pariuri cu o cotă de 50 la 1 a şocat lumea snooker-ului prin victoria sa. Specialiştii postului Eurosport care au comentat finala au povestit pe parcursul meciului dificultăţile cu care s-a confruntat câştigătorul Campionatului Mondial de Snooker de-a lungul carierei, una în care nu a fost nici spectaculos ca joc, nici carismatic şi nici idolul tribunelor. Poate condiţia omului mediu care este înzestrat cu multă ambiţie şi este dornic de perfecţionare s-ar regăsi cel mai bine în noul Campion Mondial, Stuart Bingham.

Shaun Murphy adversarul acestuia din finală, a câştigat titlul mondial la snooker în urmă cu zece ani şi a fost vicecampion mondial în 2009. Pentru câştigarea titlului mondial, Bingham a primit şi un cec de 300.000 de lire sterline, în timp ce Shaun a fost recompensat cu 125.000.

Câştigătorul Campionatului Mondial de Snooker: Ceremonia de premiere şi interviurile de după meci

Mai multe