Ce poveste! La un pas de medalie cu un picior amputat

17 martie 2014 12:51   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Românca Laura Văleanu a avut rezultate incredibil de bune la Olimpiada de la Soci rezervată sportivilor cu dizabilităţi.

Singura sportivă din România participantă la Jocurile de la Soci pentru sportivii cu handicap a fost la un pas să aducă ţării noastre o medalie nesperată. Miercurea trecută, Laura Văleanu a încheiat proba de slalom pe locul cinci, la doar trei secunde de podium. Duminică, în ultima zi a competiţiei, la slalom uriaş, Laura a încercat din nou să dea lovitura şi să pună mâna pe o distincţie olimpică. Până la urmă, sportiva noastră a ocupat locul 7, performanţă remarcabilă în condiţiile în care România nu are un lot de sportivi paralimpici în sporturile de iarnă. Din acest motiv, Laura e nevoită să trăiască şi să se antreneze în Germania.

Îmbină schiul cu medicina

Povestea ei e una absolut impresionantă. La 16 ani, a suferit un cumplit accident de motocicletă, când o maşină a intrat în ea, în urma căruia avea să-şi piardă piciorul drept. A avut puterea să meargă mai departe, iar după trei săptămâni a primit o proteză performantă cu care a început o nouă viaţă. „La început a fost foarte greu să-mi bag piciorul în clăpar. A fost un şoc pentru mine. Am început să schiez prin parcare, dar ulterior m-am obişnuit şi mi-am recăpătat dexteritatea", a povestit ulterior Laura, care nu este doar o sportivă paralimpică, ci şi o sârguincioasă studentă la o facultate de medicină din München. În ciuda problemelor grave de sănătate cu care s-a confruntat, Laura şi-a dorit din răsputeri să devină medic şi este pe cale să reuşească.

Mai multe