Ce riscă Caroline Garcia, după ce a făcut-o țigancă pe Begu

5 aprilie 2016 21:09   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Tenisul are imaginea unui sport alb şi dominat de fair-play, chiar dacă nervii mai izbucnesc câteodată, aceştia neţintind adversarul. Mai sunt însă şi excepţii care nu fac cinste cuiva aflat la un asemenea nivel, iar Begu a fost de curând victimă.

Românca, locul 34 WTA, a câştigat dramatic, scor 6-4, 2-6, 7-6, meciul din prima rundă a turneului de la Charleston jucat împotriva franţuzoaicei Caroline Garcia. Aceasta n-a ştiut însă să piardă şi în setul decisiv, la scorul de 5-5, a scăpat o remarcă rasistă de cea mai joasă speţă. “Pierd cu brio în faţa acestei ţigănci nenorocite, o să vezi!”, a spus Garcia în limba franceză, adresându-se antrenorului din tribună.

Din păcate pentru ea, microfoanele de ambianţă au captat remarca, iar cazul a făcut marți (4 aprilie) înconjurul lumii. Toată lumea s-a solidarizat cu Irina şi a acuzat-o pe franţuzoaică de rasism şi proastă creştere. Mai mult, românii au asaltat paginile de Facebook şi Twitter ale franţuzoaicei.

Ar putea fi suspendată

E posibil ca Garcia să fie şi subiectul unei anchete WTA şi să rişte să fie amendată şi chiar suspendată temporar. Tupeul şi lipsa de bun simţ ale franţuzoaicei s-au văzut şi la o zi după eveniment, când aceasta n-a venit

să-şi ceară scuze sau să explice această ieşire. Până la urmă, Irina Begu va juca în turul doi cu Mattek-Sands sau Teliana Pereira, iar Garcia - culmea, mult mai măslinie decât românca noastră - va merge acasă.

Kyrgios i-a jignit iubita lui Wawrinka

Agresiunea verbală a Carolinei Garcia seamănă foarte mult cu cea al cărei erou negativ a fost nu cu mult timp în urmă australianului la origine grec, Nick Kyrgios. Frustrat că pierde un meci în faţa elveţianului Stan Wawrinka, acesta s-a luat de Donna Vekic, şi ea tenismenă şi iubita a adversarului său. „Eşti şmecher tu, dar Kokkinakis i-a tras-o iubitei tale”, a fost remarca ce i-a adus lui Kyrgios 28 de zile de suspendare şi o amendă de 25.000 de dolari.

Mai multe