Cecenia ajută România! Cum a ajuns rusul Saritov la medalia olimpică

22 august 2016 11:07   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Luptătorul rus Albert Saritov a câştigat medalia de bronz la lupte libere, categoria 97 de kilograme, devenind astfel primul sportiv naturalizat care aduce o medalie României la Jocurile Olimpice.

Saritov este de origine cecenă şi a primit cetăţenia română la începutul acestui an, astfel că a putut participa pentru ţara noastră la turneul preolimpic de la Istanbul, câştigând fără probleme competiţia.

Pentru că Albert Saritov n-a fost selectat în lotul Rusiei pentru Olimpiadă, şefii Federaţiei Române de Lupte au intrat pe fir şi i-au oferit cecenului şansa să ajungă la Rio sub drapelul României.

“N-a fost însă uşor să-l convingem. Am ajuns cu antrenorul lotului naţional pînă la preşedintele Ceceniei, Ramzan Kadîrov, care a intervenit personal pe lângă Saritov", a spus preşedintele Federaţiei, Răzvan Pârcălabu.

"Am luptat pentru România şi pentru Cecenia. Cu un ochi râd că am adus o medalie României după 24 de ani la lupte, dar cu altul plâng că nu am adus aurul. Dar fac o promisiune, că nu mă voi lăsa de lupte până la Tokyo şi că atunci voi lua medalia de aur. Le promit românilor că voi mai aduce multe medalii pentru ei", a declarat Saritov. 

Mai multe