Cei patru străini care fac legea
Calificarea naţionalei de handbal la Jocurile Olimpice, câştigarea Ligii Campionilor la handbal de către CSM Bucureşti, victoria voleibalistelor de la acelaşi club în Cupa Challenge sau succesul de la Madrid al Simonei Halep, toate au un numitor comun: au fost obţinute cu antrenori străini. Click! vi-i prezintă pe cei patru.
Tomas Ryde. În vârstă de 56 de ani, antrenorul suedez a reuşit să ducă naţionala feminină de handbal a României la un nivel pe care nu puteam decât să-l visăm. Marele merit al nordicului e că a schimbat mentalitatea jucătoarelor noastre, despre care mereu am ştiut că sunt talentate, dar cărora le lipsea atitudinea de învingătoare. Acum, au şi talent, şi atitudine, iar rezultatele s-au văzut: bronz la Campionatul Mondial şi, apoi, calificarea la Jocurile Olimpice, cu şanse la aur.
Kim Rasmussen. Antrenorul danez în vârstă de 44 de ani a scris istorie în handbalul românesc, conducând pe CSM Bucureşti spre câştigarea Ligii Campionilor. Sosit la cârma „tigroaicelor” la începutul acestui sezon, nordicul a dat dovada valorii în cupele europene, unde după ce a calificat incredibil echipa în Final Four, deşi a avut în faţă principala favorită, a reuşit să şi cucerească cel mai important trofeu.
Francois Salvagni. Sosit în luna februarie la cârma formaţiei CSM Bucureşti, italianul în vârstă de 45 de ani a scris istorie în voleiul românesc. El a cucerit, alături de elevele sale, Cupa Challenge, acesta fiind primul trofeu continental câştigat de o echipă feminină de volei din ţara noastră.
Darren Cahill. Toată lumea îl cunoaşte pe australianul în vârstă de 50 de ani cu care Simona Halep speră să intre în istoria tenisului. Fost jucător profesionist, Cahill este unul dintre cei mai valoroşi antrenori de tenis din lume şi rezultatele colaborării au început să se vadă: Simona a cucerit, la Madrid, primul trofeu important de când a început colaborarea cu Cahill. Următoarea ţintă este titlul de la Roma.