Cel mai fericit copil! Noua Zeelandă, campioană la rugby

1 noiembrie 2015 21:40   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Noua Zeelandă a cucerit, duminică (1 noiembrie), pentru a treia oară, titlul suprem la rugby, după ce a învins cu scorul de 34-17 Australia. Numai că adevăratul erou a apărut după finală!

Neozeelandezul Sonny Bill Williams a făcut un gest pe care probabil că nu mulţi sportivi l-ar fi făcut vreodată. Cel mai bun rugbyst dintre boxeri - el e şi pugilist profesionist -  i-a oferit medalia de aur primită unui copil de 14 ani! Evident, bucuria trăită de puşti a oferit imaginile serii în sportul mondial. Williams a făcut acest gest pe teren, după ce a văzut că puştiul, care intrase pe iarbă, a fost bruscat de un steward când rugbyştii neozeelandezi făceau turul de onoare.

„Făceam turul de onoare cu colegii când un băiat a venit alergând şi a fost doborât de un agent de ordine, care i-a făcut un placaj. Mi-a părut rău pentru copil. L-am ridicat, l-am dus la mama lui şi am încercat să îi fac seara şi mai memorabilă. Este mai bine ca medalia să fie la gâtul lui decât la al meu”, a declarat Sonny Bill Williams, al cărui gest l-a transformat în eroul unei seri deja memorabile pentru rugbyul din Noua Zeelandă.

România, profit de 7 milioane de euro

Participarea la Cupa Mondială de rugby a adus Federaţiei române un profit de 7 milioane de euro, sumă provenită din câştigurile rezultate în urma disputării Cupei Mondiale din Anglia. Conform organizatorilor, profitul net al competiţiei e de 210 milioane de euro, din care vor primi câte o cotă parte toate naţionalele participante. Printre ele şi cea română, care va primi 7 milioane de euro eşalonat, în decursul a patru ani.

Mai multe