Cele mai spectaculoase fraude din istoria sportului

19 septembrie 2009 14:06   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Se pare că unii ar face orice, numai să câştige. Lăsând la o parte nenumăratele cazuri de dopaj, în lumea sportivă s-au descoperit şi alte fraude, care de care mai „spectaculoase”.

Un bilet de autobuz prinde bine când vrei să câştigi un maratonRosie Ruiz, o fostă atletă americană de origine cubaneză, a câştigat maratonul de la Boston în 1980. Rosie a terminat cursa în 2 ore, 31 de minute şi 56 de secunde (cu 25 de minute mai puţin faţă de timpul pe care îl scosese la maratonul de la New York), ceea ce a provocat bănuieli organizatorilor şi celorlalţi atleţi. A fost descalificată, după ce s-a dovedit că, la ambele competiţii, a luat metroul pentru a scurta distanţele.

Pata neagră din istoria sportului spaniolFederaţia Spaniolă de Sport pentru persoanele cu handicap s-a prezentat cu o echipă la Jocurile Paraolimpice de la Sidney 2000. Spania a câştigat aurul. Nimic surprinzător. Însă problema a apărut când s-a dovedit că doi dintre membrii delegaţiei spaniole prezente la competiţie nu sufereau de nicio afecţiune psihică. Între aceştia se afla un ziarist (care a justificat apoi că dorea să facă un reportaj) şi diverşi jucători din Liga EBA. Spania a fost obligată să predea medalia.

Mai multe