Cheia franceză e la noi!

11 ianuarie 2016 23:52   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Dacă băimărencele n-au ieşit încă din calculele pentru fazele avansate ale Ligii Campionilor, acest lucru i se datorează în mare măsură lui Allison Pineau, golghetera la zi a competiţiei.

„Panterele” de la Fleury Loiret au venit la Baia Mare cu obiectivul de a scoate definitiv HCM din cursa pentru sferturile de finală ale Ligii. Franţuzoaicele au reuşit să anihileze „armata” de românce medaliate cu bronz la Mondialul de anul trecut, dar s-au lovit de conaţionala Allison Pineau. Handbalista de 26 de ani, care în trecut a jucat şi la Oltchim, a strălucit în meciul cu Fleury, în special în prima repriză, când a marcat din orice poziţie.

Pineau a terminat întâlnirea cu nouă goluri în cont, consolidându-şi astfel primul loc în clasamentul la zi al golgheterelor Ligii, cu 45 de reuşite. Contribuţia lui Pineau din atac a fost completată perfect de cele două portăriţe ale HCM. În debutul reprizei secunde, paradele rezervei Ionica Munteanu au turnat plumb în picioarele jucătoarelor franceze, care conduseseră pe tabelă o mare parte din timp.

Pe final, a venit şi rândul titularei Paula Ungureanu. Cea mai valoroasă portăriţă a lumii a strălucit în ultimele minute, pecetluind victoria HCM cu 31-28. Pentru a se califica în sferturile Ligii Campionilor, băimărencele mai au nevoie de câteva victorii, cele mai accesibile meciuri fiind „dubla” cu codaşa Thüringer, prima întâlnire fiind sâmbătă, în Germania.

GRUPA PRINCIPALĂ 1

1. Rostov    10p

2. Ferencvaros    7p

3. Larvik    6p

4. Fleury    4p

5. HCM Baia Mare    2p

6. Thüringer    1p

*Se califică în sferturi primele patru clasate.

Mai multe