Cine i-a fost alături Simonei Halep în momentele dificile
Simona Halep (27 de ani) ocupă locul 1 WTA în acest moment şi trece prin momente dificile din pricina unor probleme de sănătate care i-au provocat dureri destul de mari. Sportiva a fost diagnosticată cu hernie de disc şi va fi nevoită să stea o perioadă bună departe de terenul de tenis. Recent ea a acordat un interviu publicaţiei New York Times în care a dezvăluit cine a ajutat-o să treacă peste problemele cu care s-a confruntat de-a lungul timpului.
Simona Halep a declarat, pentru cei de la New York Times, faptul că anul acesta a lucrat cu un psiholog care a ajutat-o să aibă o atitidine potrivită faţă de obstacolele pe care le întâlneşte. Potrivit acesteia, psihologul a încurajat-o să îşi controleze mai bine emoţiile şi să fie mai optimistă.
"În ultimul an am lucrat mult cu un psiholog. Am muncit din greu la partea mentală. Toată lumea joacă foarte bine în acest moment şi la acest nivel, aşa că încerc să fiu puternică din punct de vedere mental. Psihologul meu mi-a spus să-mi controlez emoţiile şi să fiu mai pozitivă.
M-a învăţat să-mi opresc gândurile negative din timpul meciurilor cu anumite exerciţii, m-a ajutat să progresez. Problema mea este că sunt negativistă. Vin din România, iar românii sunt puţin negativişti în gândire. Toată lumea ştie asta", a declarat Simona Halep pentru New York Times.
În plus, Simona a dezvăluit că a învăţat să nu mai pună atât de multă presiune asupra ei şi a recunoscut că experienţa pe care a acumulat-o a contribuit la schimbarea percepţiei sale asupra rezultatelor pe care trebuie să le obţină sau să le apare cu înverşunare. "M-am bucurat mai mult de tenis în acest an. Nu am mai pus atât de multă presiune negativă pe mine. Făceam asta înainte de a ajunge în top, însă, odată cu experienţa şi momentele dificile prin care am trecut, am învăţat că, dacă te bucuri mai mult şi iei fiecare moment greu şi fiecare turneu pe care trebuie să îl aperi ca pe o provocare, este mult mai bine" , a declarat Simona Halep.
Ce este hernia de disc?
”Hernia de disc poate apărea in orice parte a coloanei vertebrale, de cele mai multe ori la nivelul inferior al coloanei (zona lombara). Uneori hernia de disc apare la nivelul gatului (cervical) si mai rar toracic.
Coloana vertebrala este compusa dintr-o serie de oase care se numesc vertebre, legate intre ele printr-un disc intervertebral, format dintr-un inel exterior fibros si rezistent si un tesut gelatinos elastic situat in centrul discului. Un disc intervertebral sanatos este ca un amortizor, care confera coloanei vertebrale o protectie la socurile produse de miscari ample, cum ar fi fuga, saritul sau ridicarea unor greutati. Punctul slab al inelului exterior se afla direct sub radacina nervului spinal si de aceea hernierea in aceasta zona va determina o compresie directa asupra nervului.
Daca discurile sunt indemne, au rol de amortizare a socurilor si de a mentine coloana vertebrala flexibila. Cand aceste discuri se deterioreaza in urma accidentelor sau a imbatranirii, vor iesi in exterior sau se vor rupe, proces numit hernie de disc”, se arată pe site-ul Centrulul Medical de Diagnoză și Tratament Victor Babeș.