Cine rupe blestemul în finala mare a Europeanului de handbal?

15 decembrie 2018 14:36   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Campioana mondială Franța și campioana olimpică Rusia n-au nici un titlu european în palmares.

Deși Campionatul European de handbal feminin e la a 13-a ediție, doar patru naționale au triumfat până în prezent. Norvegia a luat nu mai puțin de șapte trofee, celelalte fiind împărțite de Danemarca (3), Ungaria și Muntenegru, câte unul.

Așadar, finala mare de duminică dintre Franța și Rusia va consemna a cincea campioană europeană din istoria handbalului feminin. În penultimul act cu Olanda (27-21) de vineri, franțuzoaicele au pus capăt unui blestem, ele pierzând singurele trei semifinale disputate de-a lungul timpului. Dacă va câștiga și finala mare, Franța își va trece în palmares o dublă istorică, echipa antrenată de Olivier Krumbholz deținând și titlul mondial, cucerit anul trecut în Germania. De partea cealaltă, Rusia lui Trefilov a fost de patru ori campioană mondială, dar la Europene n-are decât o finală pierdută, în 2006 cu Norvegia.

Interesant e faptul că finala Franța – Rusia de duminică e reeditarea meciului de deschidere al Europeanului. Cele două echipe s-au întâlnit în Grupa B, la 29 noiembrie, câștig de cauză având rusoaicele, scor 26-23.

Mai multe