Contador a preluat tricoul galben, însă lupta cu Schleck nu e încheiată

19 iulie 2010 17:16   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Disputa pentru supremaţie în Turul Franţei, dintre Andy Schleck (Saxo Bank) şi Alberto Contador (Astana), a cunoscut un nou episod astăzi, în runda a 15-a. Afectat de o problemă tehnică, luxemburghezul a pierdut timp, ceea ce i-a permis ibericului să termine cu un avans de 39 de secunde.

Cum Schleck avea doar 31 de secunde înainte de startul de astăzi, Contador a preluat tricoul galben, fiind lider la opt secunde! Cu toate că a trecut la şefie, chiar în Pirinei, spaniolul nu se bucură prea tare. "Tricoul galben nu schimbă nimic. Opt secunde nu înseamnă cine ştie ce", a declarat acesta la Televiziunea Franceză. Contador s-a referit şi la problemele tehnice cu care s-a confruntat rivalul său. "Nu ştiu ce s-a întâmplat. El a fost mult timp în faţă şi nu am multe informaţii despre acel incident".

Fireşte că Schleck nu a fost prea fericit când a ajuns la finiş. "M-am simţit foarte bine astăzi, însă m-am confruntat cu o problemă mecanică. S-a întâmplat. Nu plâng că am pierdut tricoul galben. Turul nu s-a terminat. Mă motivează pentru a da totul pe Tourmalet, joi. Eu cred că nimeni nu vrea să preia tricoul galben aşa. M-am aflat în aceeaşi situaţie şi anul trecut, numai că acum sunt mult mai puternic", a declarat luxemburghezul la France 2.

În lungime de 187,5 km, etapa de astăzi s-a desfăşurat între Pamieras şi Bagneres-de-Luchon, fiind câştigată de francezul Thomas Voeckler. Mâine va avea loc una dintre cele mai dure runde, între Bagneres şi Pau (199,5 km), cu o căţărare pe vârful Tourmalet (2.115 m).

Mai multe