Continuă criza Simonei Halep

23 februarie 2016 22:46   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Simona, poziţia a patra în clasamentul mondial, nu se regăseşte şi a fost nevoită să se declare înfrântă de o sportivă de pe locul 118 în ierarhia WTA, ea ratând astfel calificarea în optimile turneului din Qatar.

Halep a dorit să rupă seria negativă, mai ales că până la partida de aseară avea doar două succese în şase dispute din circuitul profesionist. Nu a fost aşa, rusoaica Vesnina producând surpriza. Românca s-a impus, la limită, în primul set, a avut un avantaj de 4-1 în actul al doilea, dar apoi a urmat declinul, scorul final fiind 7-6, 4-6, 1-6.

„E una dintre cele mai importante victorii ale mele, mai ales că Simona e o jucătoare foarte bună. Dar, aşa e caracterul meu: mereu lupt până la capăt, game cu game, minge cu minge...Le mulţumesc părinţilor pentru susţinere şi mai ales mamei mele. A călătorit mult ca să mă vadă aici şi mă bucur că am făcut-o fericită”, a spus Elena, cea care acum e pe locul 118 în ierarhia mondială, dar care cu siguranţă va urca considerabil în top după acest turneu. Interesant e că la Doha în 2014 Halep a triumfat, iar anul trecut a abandonat din cauza unor probleme medicale.

Monica, victorie dramatică

Monica Niculescu ne-a trecut prin toate stările ieri, în turul doi al turneului de la Doha. La capătul a două ore şi 48 de minute, Monica a învins-o cu 3-6, 6-4, 7-5 pe sârboaica Jelena Jankovic, a 17-a favorită. În setul decisiv, românca a condus cu scorul de 5-2, dar a fost egalată, reuşind totuşi să câştige. În optimile de finală, Monica Niculescu va juca împotriva celei de-a treia favorite, poloneza Agnieszka Radwanska.

Mai multe