Cristian Gaţu, după dezastrul cu Finlanda: «Jucătorii nu dau doi bani pe naţională»

6 aprilie 2014 18:50   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Cvadruplă campioană mondială, naţionala masculină de handbal a ajuns la cel mai jos nivel din istorie, fiind eliminată în play-off-ul dinaintea preliminariilor Euro 2016 de Finlanda, o echipă de amatori.

Cristian Gaţu a plecat la timp de la cârma federaţiei de handbal, înainte ca prima reprezentativă de băieţi să fie trăiască o umilinţă fără precedent. Într-o dublă cu Finlanda în care trebuia să defilăm, tricolorii antrenaţi de Eliodor Voica au reuşit „performanţa" de a fi eliminaţi după 32-30 în tur şi 29-32 în returul de sâmbătă din deplasare.

Ce înseamnă Finlanda în handbalul masculin? „O echipă de amatori. Păi, portarul lor n-a putut veni la meci, fiindcă n-a fost învoit de la serviciu. În dimineaţa returului, toţi jucătorii lor au fost la muncă, iar după ce şi-au terminat treaba, ne-au bătut", ne-a explicat Cristian Gaţu. Fostul preşedinte FRH a găsit şi o explicaţie pentru acest eşec greu de digerat.

„Unii s-au dat accidentaţi, iar alţii nu dau doi bani pe naţională. Le-a intrat în cap că n-au nici o datorie faţă de România. La cluburi încasează câte 8.000 - 9.000 de euro pe lună şi la naţională joacă, de fapt, de 100 de euro", a completat Gaţu, care a adus României două titluri mondiale şi două medalii olimpice.

Eliminarea suferită în faţa Finlandei l-a bulversat şi pe actualul preşedinte FRH, Alexandru Dedu. „Această generaţie mai are o şansă: dubla cu Suedia, la 7 şi 15 iunie, pentru calificarea la Mondialul din 2015. Dacă pierdem, atunci se impune renunţarea la actuala generaţie şi creşterea unor copii pentru viitoarele campanii", ne-a declarat Dedu.

Mai multe