Cristina Neagu, cea mai bună din lume în 2016!

16 martie 2017 19:16   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Vești bune pentru lumea handbalului românesc. Transferată din vară la CSM, Cristina Neagu a fost desemnată cea mai bună jucătoare din lume, în 2016.

Superlativele anului 2016 au fost stabilite în urma votului jurnaliştilor, specialiştilor şi fanilor, pe site-ul oficial al federaţiei internaţionale, www.ihf.info.

Neagu a avut o cursă strânsă cu sportiva norvegiană Nora Mork şi cu olandeza Nycke Groot, românca impunându-se datorită opţiunii clare a fanilor (37,14 la sută faţă de 20,86 la sută Mork). Groot s-a clasat a treia. Locul patru i-a revenit jucătoarei suedeze a echipei CSM Bucureşti, Isabelle Gullden, câştigătoare cu formaţia română a Ligii Campionilor în 2016, iar a cincea s-a clasat Kari Grimsbo, din Norvegia. Mork, Groot şi Grimsbo sunt componente ale echipei Gyor, finalistă a Ligii Campionilor, anul trecut.

La masculin, handbalistul anului a fost ales francezul Nikola Karabatici (Paris Saint-Germain), de asemenea pentru a treia oară (după 2007 şi 2014). 

În ierarhia similară a tehnicienilor, au triumfat francezul Didier Dinart, antrenorul naţionalei masculine a Franţei, şi islandezul Thorir Hergeirsson, antrenorul reprezentativei feminine a Norvegiei.

Înscrie-te în StarManager, fă-ți echipă și antrenează stelele fotbalului european din Liga Campionilor. Poți câștiga premii de etapă sau unul din marile premii puse în joc la finalul competiției!

Mai multe