Cu Pistorius la psihiatru! Sud-africanul avea probleme din copilărie

14 mai 2014 11:33   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Judecătorul Thokozile Matilda Masipa a ordonat, miercuri, ca Oscar Pistorius, care este acuzat că a ucis-o pe Reeva Steenkamp în 2013, să fie supus unui examen psihiatric pentru a se stabili dacă a suferit tulburări mentale.

Judecătorul a decis că psihiatrul citat de apărare "nu poate înlocui o evaluare adecvată".

Campionul paralimpic sud-african va fi internat într-un spital psihiatric timp de o lună, iar procesul ar urma să fie prelungit.

Oscar Pistorius, acuzat că şi-a ucis iubita în 2013, suferă de anxietate, a declarat, luni, la procesul de la Pretoria, o psihiatră citată ca martor al apărării. "Opinia mea este că domnul Pistorius suferă de anxietate", a spus Meryll Vorster, menţionând numeroşi factori de stres din viaţa sportivului.

Avocatul apărării, Barry Roux, a citat-o pe Vorster pentru a depune mărturie cu privire la vulnerabilitatea lui Pistorius, un factor care l-ar fi putut face pe sportiv să creadă că Reeva Steenkamp era un intrus, în noaptea în care campionul paralimpic a împuşcat-o pe femeie.

Meryll Vorster, care a discutat şi cu familia şi prietenii campionului paralimpic pentru a întocmi un raport complet, este de părere că tulburările lui Pistorius au început încă din copilărie. Psihiatra a precizat că părinţii lui Pistorius au divorţat când sportivul avea şase ani şi că tatăl era "iresponsabil şi majoritatea timpului absent", iar mama dormea cu o armă de foc sub pernă. "Copiii din familia Pistorius au fost crescuţi astfel încât să vadă mediul înconjurător ca o ameninţare", a spus Vorster.

Mai multe