Cupa Davis: Suedia a eliminat România din Grupa Mondială!

20 septembrie 2009 13:20   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Victor Hănescu a fost învins, duminică, de Robin Soderling, scor 7-5, 6-1, 6-0, în meciul 4 din partida de Cupa Davis, iar România retrogradează astfel din Grupa Mondială, deorece scorul general este de 3-1 în favoarea scandinavilor, informează site-ul oficial al competiţiei.

În primul set Hănescu şi Soderling au mers cap la cap până la 5-5, suedezul câştigându-şi serviciul şi apoi impunându-se cu 7-5. În setul 2, Hănescu nu a mai reuşit un serviciu atât de bun, oferindu-i şansa lui Soderling să facă break imediat, 2-0. Românul a reuşit să îşi câştige propriul serviciu abia la 5-1, sudezul impunându-se astfel cu 6-1. În ultimul set, Hănescu a repetat greşelile din cel secund, iar Soderling a fost tot mai sigur pe victoria sa cu un set câştigat la 0.

România părăseşte Grupa Mondială după o perioadă de aproximativ opt ani în care a fost prezentă în această fază a Cupei Davis. Românii obţineau în 2002 calificarea în Grupa Mondială după ce învingeau Austria cu scorul de 5-0. Echipa de atunci era formată din Andrei Pavel, Adrian Voinea, Gabriel Trifu şi Victor Hănescu, iar căpitan era Florin Segărceanu. România va juca acum în Zona Europa-Africa.

În palmaresul României în Cupa Davis sunt şi trei finale, toate trei pierdute în faţa Statelor Unite (1969, 1971, 1972).

Mai multe