David Popovici a fost desemnat “Newcomer of the Year”

28 decembrie 2021 14:09   Alte sporturi

Revista ”Swimming World Magazine” l-a desemnat pe sportivul dinamovist David Popovici (17 ani) drept ”Newcomer of the Year”. Această distincţie îl răsplăteşte pe înotătorul care a avut cea mai spectaculoasă ascensiune într-un an calendaristic.

Publicația mai sus citată și-a justificat alegerea în felul următor: ”În 2021 nu au lipsit nou-veniţi remarcabili, de la Matthew Sates, o stea în ascensiune din Africa de Sud, până la Sun-Woo Hwang, reprezentând într-un mod impresionant Coreea de Sud. Însă adolescentul român David Popovici primeşte premiul Newcomer of the Year în înotul masculin mondial, datorită consecvenţei şi naturii uimitoare a performanţelor sale de top”.

În mai, la Roma, David Popovici a cucerit patru medalii şi a stabilit două recorduri mondiale la Campionatul European de juniori. La Roma bucureșteanul a câștigat ”aurul” la 50 de metri (22,22 s), 100 m liber (47,30 s) și 200 m liber (1:45,95), precum și ”argintul” cu ştafeta României de 4x100 m liber (3:19,93), alături de Mihai Gergely, Ştefan Cozma şi Patrick Dinu. Pregătit de antrenorul Adrian Rădulescu, el a mai obținut anul acesta o medalie de aur la CE de seniori în bazin de 25 m şi un remarcabil loc 4 în finala olimpică de la 200 de metri liber.

El s-a rermarcat încă de la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Baku, din 2019, când a fost și cel mai medaliat sportiv român la acea competiție. Atunci, el a cucerit „aurul” la 100 m liber și „argintul” la 50 și 200 m liber. Drept recompensă, la Ceremonia de închidere a competiției, David a fost desemnat portdrapelul României.

A început să înoate pentru a-și corecta mici deformații ale coloanei vertebrale

Născut la București, în 15 septembrie 2004, David Popovici a început să practice înotul în bazinul din incinta Complexului Național Sportiv „Lia Manoliu” din București, la recomandarea unui medic ortoped, pentru a-și corecta mici deformații ale coloanei vertebrale. După inițierea cu antrenorii Bogdan Stroe și Bogdan Manea, au urmat antrenamentele cu Doina Potolea, sub îndrumarea căreia și-a perfecționat tehnica. La 10 ani a cucerit primul său titlu național la înot.

Mai multe