Dennis Rodman, «bunicul» excentric, în Europa
Toată lumea îl cunoaşte pe Dennis Rodman drept tipul excentric, care îşi vopsea părul la fiecare meci în altă culoare, care purta cercei în nas şi în buze şi care a "bifat" la capitolul cuceriri staruri precum Madonna sau Carmen Electra.
Nici acum nu s-a schimbat, la 48 de ani, şi săptămâna trecută a ieşit în evidenţă cu o petrecere nocturnă, după un meci demonstrativ, la un hotel din Germania, pe care însă "a uitat" să o achite.
Însă Rodman nu a fost tot timpul aşa. Crescut într-o familie săracă, de către mama sa şi cele două surori mai mari, cel care avea să ajungă "rău atât cât a vrut el", aşa cum suna titlul primei autobiografii, era un timid. În special în relaţia cu femeile.
Şi-a urât tatăl, care l-a părăsit la trei ani şi despre care se spune că ar avea în total 27 de copii. La 20 de ani, Rodman era încă virgin şi a decis să-şi dovedească că nu este homosexual apelând la o prostituată.
Actualul Dennis Rodman, poreclit "Viermele", a ieşit la iveală la 22 de ani, după un mariaj nereuşit, atunci când a vrut să se sinucidă. Devenit unul dintre cei mai buni apărători din NBA, efervescentul Rodman a fost cu greu strunit de antrenori.
Totuşi, Phil Jackson, cel cu care a cucerit la Chicago Bulls trei titluri de campion, l-a descris pe Rodman ca fiind unul dintre cei mai inteligenţi jucători pe care i-a pregătit vreodată.
În afara terenului însă, viaţa "Viermelui" era agitată şi a rămas la fel şi după retragerea sa. Recăsătorit în 2003, cu Michelle Moyer, cu care are doi copii, Rodman şi-a confirmat statul de organizator de petreceri.
În doi ani poliţia a venit de peste 70 de ori la domiciliul său din Newport, California, din cauza zgomotului prea mare. Iar stilul de viaţă l-a determinat să-şi scrie o a doua autobiografie, intitulată simbolic "I should be dead by now - Ar fi trebuit să fiu mort până acum".