Dennis Rodman, «bunicul» excentric, în Europa

21 noiembrie 2009 17:03   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Toată lumea îl cunoaşte pe Dennis Rodman drept tipul excentric, care îşi vopsea părul la fiecare meci în altă culoare, care purta cercei în nas şi în buze şi care a "bifat" la capitolul cuceriri staruri precum Madonna sau Carmen Electra.

Nici acum nu s-a schimbat, la 48 de ani, şi săptămâna trecută a ieşit în evidenţă cu o petrecere nocturnă, după un meci demonstrativ, la un hotel din Germania, pe care însă "a uitat" să o achite.

Însă Rodman nu a fost tot timpul aşa. Crescut într-o familie săracă, de către mama sa şi cele două surori mai mari, cel care avea să ajungă "rău atât cât a vrut el", aşa cum suna titlul primei autobiografii, era un timid. În special în relaţia cu femeile.

Şi-a urât tatăl, care l-a părăsit la trei ani şi despre care se spune că ar avea în total 27 de copii. La 20 de ani, Rodman era încă virgin şi a decis să-şi dovedească că nu este homosexual apelând la o prostituată.

Actualul Dennis Rodman, poreclit "Viermele", a ieşit la iveală la 22 de ani, după un mariaj nereuşit, atunci când a vrut să se sinucidă. Devenit unul dintre cei mai buni apărători din NBA, efervescentul Rodman a fost cu greu strunit de antrenori.

Totuşi, Phil Jackson, cel cu care a cucerit la Chicago Bulls trei titluri de campion, l-a descris pe Rodman ca fiind unul dintre cei mai inteligenţi jucători pe care i-a pregătit vreodată.

În afara terenului însă, viaţa "Viermelui" era agitată şi a rămas la fel şi după retragerea sa. Recăsătorit în 2003, cu Michelle Moyer, cu care are doi copii, Rodman şi-a confirmat statul de organizator de petreceri.

În doi ani poliţia a venit de peste 70 de ori la domiciliul său din Newport, California, din cauza zgomotului prea mare. Iar stilul de viaţă l-a determinat să-şi scrie o a doua autobiografie, intitulată simbolic "I should be dead by now - Ar fi trebuit să fiu mort până acum".

Mai multe