Diaconu a ratat şansa de a deveni campion WBC

12 decembrie 2009 5:08   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Cei trei arbitri judecători i-au dat decizia în unanimitate campionului mondial en-titre: 118-110, 117-111 şi 117-111.

Adrian Diaconu a intrat în ring alături de campionul mondial IBF la semimijlocie, Lucian Bute, pe melodia "Cu tălpile arse" a trupei româneşti BUG Mafia.

În prima rundă, Adrian Diaconu şi Jean Pascal au tatonat mai mult, iar pe final românul a reuşit un croşesu bun. În următoarea repriză Diaconu a avut un nou croşeu, dar Pascal a reuşit şi el o sere de lovituri bune. A urmat o rundă în care Pascal l-a surprins pe Diaconu cu încă o serie de lovituri, care l-au băgat în corzi. În pauza dintre reprize Pascal a acuzat dureri la umărul drept. A urmat o nouă repriză în care românul a fost prins în corzi pe final, în timp ce în următoarea Diaconu a fost cel care a atacat şi a reuşit să îl pună în dificultate pe campionul mondial. În cea de-a şasea repriză, Diaconu şi Pascal au arătat mai obosiţi, dar românul a părut că stă mai bine în ring. În următoarele două runde, Pascal s-a dovedit însă mult mai proaspăt surprinzându-l pe român cu serii de lovituri, în corzi. Pascal a menţinut acest acelaşi ritm, dar în repriza a 10-a umărul drept al campionului mondial a sărit şi acesta a acuzat dureri destul de mari. Finalul meciului a fost dus de Pascal doar cu un braţ, el evitând să lupte cu braţul drept.

Jean Pascal l-a învins la puncte pe Diaconu şi pe 20 iunie, într-un meci în care românul a pierdut titlul mondial, aceasta fiind partida revanşă.

Mai multe