Dinamo București s-a calificat în ”barajul” pentru optimile de finală ale Ligii Campionilor

29 noiembrie 2018 23:04   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Echipa masculină de handbal Dinamo Bucureşti a câștigat cu 33-29 (14-13), la Gumligen, meciul cu formaţia elvețiană Wacker Thun şi s-a calificat în barajul pentru optimile de finală ale competiţiei. Gruparea bucureșteană a înregistrat astfel o premieră pentru formațiile de la noi de când s-a adoptat acest format al competiției.

Dinamo a controlat jocul, îndeosebi după pauză, detașându-se la șase goluri cu două minute înaintea fluierului final. Pentru campioana României au marcat Bannour 6 goluri, Alouini 5, Komogorov 5, Gavriloaia 4, Zulfici 3, Descat 2, Szasz 2, Mousavi 2, Acatrinei 2, Heidaridad 1, Negru 1, iar de la gazde s-a remarcat Lanz 6.

La meciul din Elveţia Dinamo a fost încurajată frenetic de câteva zeci de fani dinamovişti, care au făcut deplasarea din ţară şi s-au remarcat prin spectacolul din tribune.

În urma acestui succes, Dinamo totalizează 14 puncte în clasament şi egalează liderul Wisla Plock, care a pierdut miercuri seară, în Finlanda, cu Riihimaen Cocks (26-27). Ultimul meci al etapei se va juca sâmbătă, 1 decembrie, între Ademar Leon (11 puncte) şi Elverum (12). Dinamo ar putea câștiga grupa în cazul în care formația spaniolă câștigă sau face egal. 

În Grupa D, Dinamo Bucureşti a mai obţinut următoarele rezultate: 26-24 şi 28-29 cu Elverum Handball (Norvegia), 28-31 şi 35-30 cu Ademar Leon (Spania), 35-34 cu Wacker Thun (Elveția), 32-31 şi 24-22 cu Riihimaen Cocks (Finlanda), 24-21 şi 28-29 cu Wisla Plock (Polonia).

Potrivit regulamentului competiţiei, din grupele A şi B ale Ligii Campionilor, superioare valoric, prima clasată se califică direct în sferturile competiţiei, iar echipele de pe locurile 2-6 ajung în ”optimi”, unde se vor afla şi două echipe provenite din grupele C şi D, inferioare valoric, acestea urmând a fi stabilite în partidele din baraj. Primele două clasate în grupele C şi D vor juca, încrucişat, în 20 şi 27 februarie 2019, pentru singurele două locuri calificante în optimile de finală.

Şase câştigătoare din optimi se vor alătura în sferturi câştigătoarelor grupelor A şi B, pentru cele patru locuri din semifinale.

Mai multe