Dinamo, primul loc în clasamentul cluburilor, pe anul 2009

13 noiembrie 2009 11:50   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Elisabeta Lipă, preşedintele Clubului Sportiv Dinamo Bucureşti, a anunţat vineri, că această grupare sportivă a ocupat, în 2009, pentru a 13-a oară consecutiv, primul loc în clasamentul cluburilor din România.

Elisabeta Lipă a participat la primirea de către Vasile Blaga, ministrul interimar al Administraţiei şi Internelor, a sportivilor dinamovişti care au obţinut rezultate deosebite în competiţiile internaţionale şi naţionale.

''Sportivii clubului Dinamo nu reprezintă doar culorile acestei grupări, dar ne reprezintă şi ca ţară în lume'', a spus Lipă.

''În curtea clubului Dinamo Bucureşti se construieşte o sală de sport cu o capacitate de 2.500 de locuri, precum şi un bazin acoperit de nataţie. Cu siguranţă, o să fie cel mai modern din România. Sperăm în sprijinul ministerului şi pentru construirea altor săli pentru sporturile individuale, lupte, haltere, gimnastică, etc. Acest club a arătat că poate să aducă performanţa în toate disciplinele sportive'', a mai declarat Elisabeta Libă.

În afară de sportul de performanţă, ministerul se ocupă şi de sportul de masă. Lipă a menţionat, în context, că sportivii din MAI au obţinut titlul european la volei masculin, locurile 1 şi 2 la CE de înot, prin Ionela Cosma, locul 1 la Campionatul Balcanic de fotbal. La Campionatul Balcanic de cros, au fost obţinute 2 medalii de aur şi locul 2 cu echipa. La Izvorani a fost găzduit Campionatul Balcanic de Judo, unde sportivii din MAI au obţinut 6 medalii de aur şi o medalie de aur pe echipe.

La Ministerul Administraţiei şi Internelor a avut loc vineri primirea sportivilor care au câştigat titlul suprem la campionatele mondiale, europene sau naţionale.

Mai multe