Dramă în lumea rugby-ului. Kawa Leauma a murit la 32 de ani după ce a căzut în gol de la 6 metri

21 decembrie 2021 13:26   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Federația Spaniolă de Rugby a anunțat, astăzi (marți, 21 decembrie), că jucătorul Kawa Leauma (32 de ani) a încetat din viață. Aflat cu selecționata iberică la Amsterdam, pentru meciul cu Țările de Jos din cadrul Rugby Europe Championship 2021, acesta a căzut în gol de la o înălţime de peste şase metri.

Originar din Noua Zeelandă, Kawa Leauma nu a evoluat în partida de la Amstedam deoarece spaniolii s-au temut ca el să nu fie eligibil... Leauma, care împlinise 32 de ani cu o zi înaintea accidentului, a jucat pentru echipe din Noua Zeelandă înainte de a ajunge în Spania şi a disputat un meci în reprezentativa A spaniolă, care a pierdut (11-13) cu Italia, în octombrie. Acesta evolua la formația Ordizia Rugby Elkartea din zona bască a Spaniei, pe postul de linia a doua.

După partida în care Spania a câștigat cu 52-7, jucătorii celor două formații au participat la obișnuita „Repriza a treia”. Ei au mers la un local din Amsterdam, care ar aparţine unui sponsor al reprezentativei olandeze şi unde s-a produs tragicul accident. Potrivit marca.com, jucătorul a căzut în gol într-o zonă nesemnaliztă corespunzător şi a suferit răni grave la cap. Transportat de urgenţă la spital, el a fost supus unei prime operaţii, iar condiţia lui părea că se îmbunătăţeşte. Motiv pentru care medicii au plănuit o nouă intervenţie chirurgicală. Astăzi (marţi, 21 decembrie), însă, Federaţia Spaniolă de Rugby a anunţat decesul jucătorului. "Federaţia Spaniolă de Rugby anunţă cu regret decesul lui Kawa Leauma, jucătorul AMPO Ordizia, survenit peste noapte. El a suferit un accident sâmbătă, 18 decembrie, după meciul disputat de Spania împotriva Olandei, la Amsterdam. La dorinţa expresă a soţiei sale, care în prezent călătoreşte spre capitala Olandei, nu putem oferi momentan alte informaţii şi cerem cel mai mare respect pentru ea şi familia ei. Odihneşte-te în pace, Kawa", a precizat forul spaniol.

Spania a urcat pe locul 4 în clasamentul Rugby Europe Championship 2021

Meciul Țările de Jos - Spania (7-52) a fost ultimul din ediția 2021 a Rugby Europe Championship, competiție care contează și pentru preliminariile Cupei Mondiale. În urma acestui rezultat, clasamentul arată astfel:

1. Georgia 24 puncte

2. România 14 puncte

3. Portugalia 14 puncte

4. Spania 12 puncte

5. Rusia 9 puncte

6. Țările de Jos 0 puncte

Printre cei care au transmis condoleanțe s-a numărat și Octavian Morariu, președintele forului continental (Rugby Europe).

Mai multe