Duminica perfectă a lui Horia Tecău

4 septembrie 2017 20:44   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Horia Tecău se simte perfect la New York. El a câştigat, la câteva ore distanţă, două meciuri foarte importante la US Open, asigurându-şi 30.000 de dolari deja.

Campioni la Winston Salem, săptămâna trecută, Horia Tecău şi Jean Julien Rojer au ajuns la a şaptea victorie consecutivă. Ei s-au calificat în sferturile de finală ale probei de dublu de la US Open, după ce au învins cu scorul de 6-4, 6-3 perechea cotată cu a şasea şansă la cucerirea trofeului, Ivan Dodig/ Marcel Granollers. Favoriţi 12, Tecău şi Rojer îşi vor afla abia azi adversarii din următoarea fază.

La câteva ore după acest succes, Horia Tecău a revenit pe teren. De data aceasta, alături de americanca Coco Vandeweghe, împreună cu care a jucat finala de la Australian Open acum două ediţii. Cei doi au trecut şi de al doilea hop de pe tabloul de dublu mixt, învingând cu scorul de 6-4, 6-3, perechea Yung-Jan Chan/ Nenad Zimonjic. Următorii lor adversari vor fi unii de top, Timea Babos/ Bruno Soares, care au eliminat cu 7-5, 6-3 un cuplu cu componenţă românească: Raluca Olaru/ Nikola Mektic (Croaţia). Transformată în bani, duminica lui Horia a însumat aproape 30.000 de dolari, premiul pentru sferturile de la mixt fiind de 15.000 de dolari pe pereche, iar la dublu 44.000 pe cuplu.În afara lui Horia mai avem o reprezentantă pe tablourile de dublu. E vorba de Monica Niculescu. Aceasta şi taiwaneza Su-Wei Hsieh au trecut cu scorul de 6-4, 6-2 de japonezele Eri Hozumi şi Miyu Kato şi s-au calificat în optimile de finală. Din păcate, Sorana Cîrstea a fost eliminată în aceeaşi fază.

Mai multe