Echipa feminină de spadă a României a pierdut dramatic cu Estonia

21 iunie 2018 14:06   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Cu Ana Maria Popescu Brânză revenită după o pauză de doi ani la Campionatul European de scrimă, echipa feminină de spadă a României s-a înclinat (23-24) după o dispută dramatică cu Estonia, în sferturile de finală ale competiției de la Novi Sad.

Confruntarea cu Estonia se anunța extrem de dificilă, această echipă punându-le mai mereu la încercare pe spadasinele noastre. De altfel, în întrecerea individuală trei din cele patru românce s-au înclinat în fața estoniencelor: Ana Maria Popescu - Julia Beljajeva 9-15 (sferturi de finală), Amalia Tătăran - Julia Beljajeva 10-15 (optimi de finală) și Maria Udrea - Katrina Lehis 6-15 (optimi de finală) 

Disputa pe echipe n-a fost recomandată cardiacilor. După ce Ana Maria Popescu a câștigat (1-0) în fața Juliei Beljajeva, adversarele au izbutit să se detașeze (4-11) grație evoluțiilor Irinei Embrich (4-2 cu Raluca Sbârcia), Kristinei Kuusk (3-0 cu Amalia Tătăran) și Juliei Beljajeva (4-1 cu Sbârcia)... Din acel moment, echipa noastră a reușit o revenire în forță (14-16) datorită evoluțiilor din următoarele schimburi: Ana Maria Popescu - Erika Kirpu (4-2), Amalia Tătăran - Irina Embrich (5-3), Maria Udrea - Kristina Kuusk (1-0) și Amalia Tătăran - Julia Beljajeva (0-0).

Totul s-a decis în ultimul schimb... Unul pe care Ana Maria Popescu l-a câștigat cu 9-8. A fost, însă, prea puțin. Estonia s-a impus cu 24-23, calificându-se în semifinale.

Până la disputa cu formația baltică, în ”optimi”, România a trecut fără probleme (45-27) de Spania. 

Echipa feminină de spadă a României s-a clasat astfel în zona locurilor 5-8.

Mai multe