Egal în regim de avarie pentru echipa feminină de handbal CSM București

12 octombrie 2019 16:27   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Fără Cristina Neagu și Nora Mork, echipa feminină de handbal CSM București a terminat la egalitate (23-23), acasă, cu Rostov pe Don (Rusia)

Altădată, o remiză pe teren propriu ar fi fost socotită o contraperformanță pentru formația bucureșteană. Nu și acum, însă, în condițiile în care două dintre vedetele sale au privit meciul din tribună, iar adversara a fost finalista ediției de anul trecut a Ligii Campionilor.

Pentru a obține acest punct, unul care o menține neînvinsă în Grupa B, CSMB a suferit din plin vineri seară, în Polivalenta bucureșteană. Formația pregătită de Adrian Vasile a fost condusă aproape tot meciul, o dată și cu trei goluri (9-6 în minutul 16). Dar Andrea Lekic (8 goluri marcate), Linnea Torstensson (4) și colegele lor au avut meritul că s-au ținut scai de adversare, din rândul cărora s-a evidențial Ana Viakireva (12 goluri). Beneficiind și de paradele portarilor Denisa Dedu și Jelena Grubisic, fiecare cu câte 7 aruncări apărate, CSMB ar fi putut chiar să câștige disputa. Mai precis, în minutul 58 Lekic și-a adus formația în avantaj (23-22), însă rusoaica Kristina Kozokar a izbutit egalarea.

În urma acestui rezultat, Rostov-Don și CSMB își împart primul loc, fiecare având 3 puncte. Le urmează Team Esbjerg și Perla Lublin, care se înfruntă în această seară, în Polonia. Tot diseară, în Grupa D, campioana României, SCM Râmnicu Vâlcea, a evoluat pe terenul lui Brest (Franța).

Primele trei clasate din fiecare grupă se califică în grupele principale.

Mai multe