El a făcut miracolul cu Baia Mare!

16 martie 2015 21:10   Alte sporturi
Ultima actualizare:

În ianuarie 2015, campioana României avea zero puncte şi şanse infime să treacă de grupa principală a Ligii Campionilor. Numirea pe banca tehnică a slovenului Tiselj a schimbat total faţa HCM-ului.

Performanţa handbalistelor de la Baia Mare din această primăvară poate fi considerată un miracol sportiv. La începutul anului, nici măcar cei mai înfocaţi fani nu se aşteptau ca HCM-ul să pătrundă în sferturile Ligii. Sub conducerea lui Costică Buceschi, băimărencele trecuseră printr-o toamnă de coşmar, în urma căreia s-au calificat în grupa principală, dar cu o zestre de puncte inexistentă (Baia Mare pierduse ambele meciuri cu Larvik şi Metz). A fost momentul în care şefii clubului au decis să schimbe antrenorul, aducându-l în România pe unul dintre cei mai titraţi tehnicieni din Europa, slovenul Tone Tiselj, dublu câştigător al Ligii Campionilor cu Krim Ljubljana. De la locul şase cu zero puncte, HCM-ul s-a clasat la final pe poziţia a treia, cu 8 puncte din 12 posibile obţinute în grupa principală.

Meritul lui Tiselj e că a realizat acest lucru cu acelaşi lot de jucătoare pe care l-a avut şi Buceschi, dar cu o altă atmosferă în vestiar şi cu metode de pregătire moderne. 

Drumul spre Budapesta trece prin Rusia

HCM Baia Mare mai are de trecut un singur hop până la „Final Four”-ul Ligii Campionilor, turneu final care se va disputa la Budapesta în luna mai. Pentru a ajunge acolo, băimărencele trebuie să treacă de dubla manşă din sferturi cu multipla campioană a Rusiei, Dinamo Volgograd. Primul meci va avea loc la Baia Mare (3-5 aprilie), iar returul o săptămână mai târziu.

Mai multe