Englezii se răzbună pe Năstase! Măsura drastică luată împotriva fostului mare sportiv

24 aprilie 2017 22:00   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Scandalul dintre Ilie Năstase şi jucătoarele din echipa de Fed Cup a Marii Britanii nu s-a lăsat doar cu suspendarea lui provizorie de către ITF. Englezii au decis să se răzbune şi să nu-i mai acorde invitaţie în loja regală de la Wimbledon, acolo unde a fost mereu prezent în ultimii ani.

Acuzat de britanice că le-a înjurat, Ilie Năstase a recunoscut şi a mai declarat că nu îl interesează ce măsuri iau englezii referitor la el, deoarece el şi-a apărat doar jucătoarea. „Nu regret şi mă pot trimite la închisoare dacă vor, nu mă interesează. Am încercat doar să apăr interesele jucătoarei mele. Jucătoarea engleză a ieşit de pe teren fără să ceară voie şi recunosc că am făcut-o curvă. Încerca să facă linişte în public, dar e tenis, nu e operă. N-am nevoie de rahatul ăsta. Am 70 de ani. Nici măcar nu am fost plătit pentru funcţia de căpitan-nejucător. Nu dau doi bani dacă mă suspendă sau nu sau nu mă lasă să stau în scaunul de căpitan. Nu uitaţi că am fost numărul 1. Dacă arunci pe cineva care a fost numărul 1, nu e bine pentru tenis”, a spus Năstase pentru „Daily Mail”. Turneul de la Wimbledon este cel de-al treilea turneu de Grand Slam al anului şi Năstase era  unul dintre cei mai iubiţi jucători care au evoluat pe iarba londoneză. 

Britanicii ne-au jignit mereu

Nu este deloc de mirare că britanicii au alocat spațiu uriaș confruntării din Cupa Fed dintre România și Marea Britanie, și în special lui Ilie Năstase, cel care a avut câteva ieșiri în timpul și de după întâlnirea din week-end.  Presa din Anglia l-a ”taxat” serios pe ”Nasty”, însă reacția din media britanică nu vine ca o surpriză. Nu sunt puține sunt cazurile în care englezii au căutat sau pur si simplu au fabricat subiecte pentru a-i jigni pe români. Elocvente sunt doar reportajele recente, prin care britanicii au râs de noi, deși, ulterior, s-a dovedit că toate materialele lor erau, de fapt, inventate.  Ziariştii de la ”The Sun” au publicat un amplu material despre faptul că jucăriile-surpriză din ouăle Kinder ar fi ansamblate de copiii unor familii sărace din nordul României. Ulterior cei despre care s-a scris au negat acuzațiile demonstrând că reportajul fusese ”o făcătură”. La fel de mare impact mediatic a avut şi subiectul care aborda traficul de arme. Jurnaliștii de la SkyNews ar fi venit în țara noastră pentru a negocia cu traficanți dispuși să vândă armament, însă, după o amplă anchetă a Ministerului de Interne din România, totul s-a dovedit a fi de fapt o înscenare.

Mai multe