Eroul lui HCM Constanţa

9 octombrie 2009 17:17   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Atmosferă incendiară joi seara, în Sala "Romeo Iamandi" din Buzău. Campioni ai României la handbal, constănţenii de la HCM au reuşit o revenire uluitoare.

Conduşi cu 7-15 în minutul 21 al meciului cu Montpellier HB (Franţa), în grupele Champions League, oamenii lui Zoran Kurtes au egalat la 17, terminând prima repriză cu un pasiv de un gol (17-18).

Imediat după pauză, de undeva din dreapta porţii constănţene se aude o încurajare: "Naşule! Curaj, naşule!". Spectatorii se uită miraţi spre Petre Cozma, puţini înţelegând cine este îmbărbătat astfel.

După meci, când constănţenii sărbătoreau o victorie istorică (37-33), portarul Mihai Popescu a dezlegat enigma: "Tatăl meu a jucat handbal alături de Petre Cozma. Suntem prieteni de familie", mărturiseşte cel care i-a "închis" poarta în nas lui Nikola Karabatici, cel mai bun handbalist din lume în 2008.

De unde şi până unde "naşule"? Explică Petre Cozma: "Am fost coleg cu Marian Popescu la echipa din Găeşti. Şi pentru că era foarte descurcăreţ, el a fost poreclit naşul. Şi a rămas o glumă între noi, sporti­­vii. Mihai şi-a dovedit azi valoarea. A fost un meci extraordinar, cu o revenire incredibilă a echipei noastre".

Director executiv la HCM Constanţa, Ali Nurhan a fost entuziasmat de evoluţia echipei sale în meciul cu Montpellier.

Omul de handbal mai are o satisfacţie: "Am avut curajul să-l aduc pe Mihai Popescu la HCM când avea 17 ani. A stat o vreme în umbra lui Rudi Stănescu şi a suferit din acest motiv. I-am spus că va veni şi vremea lui. Şi iată ce meci a făcut cu Montpellier. Acum HCM are doi mari portari: Rudi Stănescu şi Mihai Popescu sau Mihai Popescu şi Rudi Stănescu".

Mai multe