Explicațiile Simonei Halep după ce a pierdut semifinala de la Stuttgart

30 aprilie 2017 19:48   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Simona Halep a ajuns în semifinale la Stuttgart, având la turneul german cel mai lung parcurs din 2017. Românca, de luni locul patru în clasamentul mondial, a fost aproape de finală, pierzând ”la mustaţă” partida din penultimul act, în faţa favoritei locale, nemţoaica Laura Siegemund.

Simona a dovedit săptămâna trecută faptul că zgura i se potriveşte cel mai bine. Românca a ajuns până în semifinale la Sturttgart şi a fost la un pas de prima finală din 2017. A pierdut pe mâna ei, deşi a condus mai mereu osilităţile, în special în setul doi, când a avut două mingii de set pe propriul serviciu. Laura Siegemund, cea care o învinsese pe Halep şi în 2016 la acelaşi turneu, dar în faza optimilor, s-a impus însă, ajungând în finală.

”Ritmul a fost dificil. Ştiam dinaintea meciului că va fi astfel. Nu am putut să domin. Am revenit, am rămas puternică până la final, dar adversara mea a jucat foarte bine”, a explicat Halep cum a simţit jocul din teren.

Românca a avut totuşi o săptămână bună, iar rezultatele de la competiţia din Germania o vor ajuta să urce în clasament. Astfel, începând de luni, Simona va fi pe locul patru WTA. Pentru ea, urmează turneul de la Madrid, pe care l-a câştigat anul trecut.

Învingătoarea româncei a câştigat turneul

Toată lumea aştepta la Stuttgart o finală între Simona Halep şi Maria Şarapova, dar până la urmă nemţii au avut parte de un ultim act între învingătoarele celor două. Laura Siegemund, cea care a eliminat-o pe constănţeancă, a câştigat în trei seturi, 6-1, 2-6, 7-6, în faţa Kristinei Mladenovic, cea care a îngenunchiat-o pe rusoaică. Germanca în vârstă de 29 de ani a pus mâna pe un Porsche Carrera şi pe 107.000 de euro.

Mergea, învingător la Barcelona

Florin Mergea a reuşit să câştige un trofeu duminică, cucerind titlul la turneul de la Barcelona. Împreună cu pakistanezul Aisam-Ul-Haq Qureshi, românul s-a impus în faţa cuplului germano-austriac Philipp Petzschner - Alexander Peya, în două seturi, 6-4, 6-3. Câştigătorii au obţinut 150.780 de dolari şi 500 de puncte.

Mai multe