F1: Situaţie explozivă la Red Bull

12 iulie 2010 12:03   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Webber a fost nevoit să alerge în calificări cu o aripă frontală model mai vechi, pentru că singurul model nou existent i-a fost montat lui Sebastian Vettel, care îşi avariase „nasul" monopostului în ultimele antrenamente libere. A fost picătura care a umplut paharul pentru Mark Webber, după ce tensiunile dintre cei doi au mai ieşit la iveală în Turcia, atunci când Vettel a abandonat în urma unui acroşaj cu coechipierul său, în momentul în care monoposturile Red Bull erau la conducerea cursei.

După victoria de la Silverstone, Webber nu a rămas dator. El l-a ironizat pe Christian Horner, şeful echipei, atunci când a fost felicitat prin radio imediat după trecerea liniei de sosire. „Nu a fost rău pentru pilotul al doilea al echipei, nu?", a lansat Webber săgeata otrăvită, aluzie la faptul că Vettel fusese favorizat înaintea calificărilor. Horner a explicat că decizia nu a fost uşor de luat şi că echipa a sprijinit pilotul mai bine clasat, care înainte de cursa din Anglia era Sebastian Vettel.

Dar Webber nu a înghiţit explicaţia. Mai mult, potrivit unor relatări ale publicaţiei britanice Daily Telegraph, reacţiile au continuat şi după ce echipa s-a retras la boxe. „Mecanicii lui Webber au desfăcut aripa frontală, acel model vechi cu care australianul a concurat şi în calificări, şi au aruncat-o în partea de garaj unde se afla monopostul lui Sebastian Vettel. La fel ca şi Webber, mecanicii nu s-au ferit să-şi arate furia faţă de deciziile managementului echipei", scriu cei de la Daily Telegraph.

Pilotul australian a reacţionat şi prin declaraţiile sale. „Nu aş fi semnat niciodată dacă aş fi ştiut că lucrurile vor lua o astfel de turnură", a spus Webber, care şi-a prelungit contractul cu Red Bull pe încă un sezon, la începutul lunii iunie.

Christian Horner, boss-ul celor de la Red Bull încearcă să facă linişte înainte de două curse importante, care vor precede pauza de vară, cele de la Hockenheim şi Hungaroring. „Dacă se va ivi o situaţie asemănătoare în Germania, acum Webber va fi cel care va fi sprijinit", a spus Horner, aluzie la poziţia mai bună a australianului în acest moment, faţă de coechipierul său Vettel.

Mai multe