Fed Cup România - Marea Britanie: Simona Halep a învins-o pe Johanna Konta şi conducem cu 2-1

23 aprilie 2017 12:44   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Simona Halep a câştigat clar meciul cu Johanna Konta şi România conduce cu scorul de 2-1 în faţa Marii Britanii. În meciul următor, Irina Begu va încerca să aducă punctul menţinerii în Grupa Mondială II.

Simona Halep, locul 5 WTA, a învins-o, cu scorul de 6-1, 6-3, pe Johanna Konta, locul 7 WTA, în meciul al treilea al întâlnirii de Cupa Federaţiei dintre România şi Marea Britanie, de la Constanţa. România conduce acum, cu 2-1, formaţia britanică.

Simona şi-a luat astfel revanşa pentru eşecul suferit în faţa lui Konta în SUA şi, lucru mai important, a adus pentru prima dată în ultimii trei ani, două puncte echipei României într-un meci de Fed Cup.

Pe banca echipei României s-a aflat Monica Niculescu, care i-a luat locul lui Ilie Năstase, suspendat de Federaţia Internaţională pentru incidentele de ieri.

Publicul a creat o atmosferă incendiară şi s-a legat de faptul că Johanna Konta a ieşit, sâmbătă, plângând de pe teren. Un grup de suporteri de la una dintre tribune a fluturat în permanenţă batiste, alţi fani i-au striget britanicei să nu plângă, însă lucrurile nu au degenerat.

În al doilea meci al zilei, al patrulea al întâlnirii, vor juca, tot duminică, Irina-Camelia Begu, locul 33 WTA, şi Heather Watson, locul 113 WTA.

Învingătoarea întâlnirii România - Marea Britanie va evolua anul viitor în Grupa Mondială II, iar învinsa în Grupa I a Zonei Euro-africane.

Mai multe