Florenţa Mihai, omagiată de lumea tenisului

15 octombrie 2015 17:15   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Fosta campioană a “sportului-alb” a decedat miercuri după o luptă cu o boală cruntă, azi corpul său a fost depus la sediul FRT, acolo unde cei care au cunoscut-o şi-au arătat respectul.

Florenţa Mihai (60 de ani) a crescut sportive ca Irina Begu, Ruxandra Dragomir sau Irina Spîrlea şi a fost prima româncă într-o finală la Roland Garros. Sâmbătă ea va fi condusă pe ultimul drum, slujba fiind la cimitirul Reînvierea, de la ora 12.

La sediul Federaţiei Române de Tenis era o atmosferă tristă. Pe terenul central a fost depus corpul Florenţei Mihai şi timp de două ore sala s-a umplut de coroane şi persoane ce i-au adus un omagiu, de la rude şi prieteni, în frunte cu fiicele “adoptive” Dragomir sau Tecşor, şi până la reprezentanţii Comitetului Olimpic, ai Ministerului Sportului sau ai lui Dinamo.

“Tenisul i-a fost tată, mamă, familie. I-a dedicat totul. Noi ne ştiam de decenii…Când am ajuns prima dată campion, arbitrii erau <<călare>> pe mine fiindcă nu doreau un provincial să ia laurii, dar ea a observat şi le-a zis: <<Lăsaţi>> băiatul să fie campion!” , a povestit preşedintele FRT, George Cosac. După o scurtă slujbă, Florenţa Mihai a fost transportată la capela cimitirului Reînvierea, acolo unde sâmbătă va fi înmormântată.

Pe lângă multiple titluri naţionale şi internaţionale, ea a cucerit şi bronzul la Roland Garros.

Mai multe