Florin Mergea, campion la Madrid! Românul a produs surpriza alături de un indian

10 mai 2015 19:12   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Dacă cineva ne-ar fi spus că un român va câştiga turneul patronat de Ion Ţiriac, cu toţii ne-am fi gândit la Simona Halep. Florin Mergea şi partenerul său indian au tăcut şi ne-au făcut fericiţi, producând surpriza la Madrid.

Mergea/Bopanna au mers ceas pe tabloul de dublu, deşi au întâlnit numai cupluri consacrate. În primul tur a fost victorie la Draganja/Kontinen, apoi succes în faţa francezilor Mahut/Roger-Vasselin şi în turul trei, în faţa învingătorilor fraţilor Bryan, Cabal/Mannarino. 

În semifinale au detonat însă bomba, trecând de perechea spaniolă, favorită numărul 6, Marcel Granollers/Marc Lopez. În finală le-au stat în cale alţi doi specialişti ai acestei probe, polonezeul Marcin Matkowski şi sârbul Nenad Zimonjic. În primul set, Mergea şi Bopanna s-au distrat, au câştigat de două ori pe serviciile adversarilor şi au închis la 6-2. 

În al doilea set s-a mers cap la cap, dar în tie-break s-au impus Matkowski şi Zimonjic, scor 7-5. S-a trecut la super tie-break, unde câştigau primii care ajungeau la 10. „Ai noştri” s-au dus repede la 6-0, au scăzut apoi ritmul şi s-au văzut egalaţi şi în poziţia să salveze minge de meci, dar au terminat cu 11-9. După trei finale pierdute în 2015, Mergea o câştigă pe a patra, cea mai importantă din carieră, şi de duminică, 10 mai, e mai bogat cu 125.000 de euro.

Mai multe