Florin Mergea s-a reprofilat: concurează la curse auto virtuale de 24 de ore

9 iulie 2020 21:41   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Tenismenul Florin Mergea, vicecampion olimpic la tenis la dublu acum patru ani, s-a reprofilat în această perioadă și a devenit unul dintre cei mai buni piloți pe simulator din România. El se antrenează pentru cursa de 24 de ore de la Spa-Francorchamps de la sfârșitul acestei săptămâni.

Florin Mergea sărbătorește ”Ziua Internațională a Jocurilor Video” la simulator, pregătindu-se pentru cursa de pe circuitul belgian Spa-Francorchamps, din acest week-end. ”Urmează două curse de anduranță cu echipa Zecarul, una de 24 de ore și una de 6 ore. Suntem pe un un circuit pe care eu îl cunosc foarte bine, cel de la Spa - Francorchamps, pentru etapa a doua a competiției,”, a declarat pentru Sportsnet Florin Mergea.

Fost lider mondial de juniori atât la simplu cât și la dublu, Mergea (35 de ani) a avut o revenire fantastică în tenis după o pauză de aproape doi ani, reușind să intre în Top 10 ATP la dublu la patru ani după ce o luase de la zero în clasament. El spune că prin tenis a reușit să-și poată satisface adevărata pasiune, motorsportul. ”Prin tenis mi-am putut permite un simulator acasă pentru a-mi împăca nevoia de viteză în siguranță și confort”, a mai spus el. Tenismenul face parte din echipa Zecarul eSports, formația unui prieten, Dan Dracea. Împreună își doresc să o aducă la statutul de cea mai bună echipă românească de SimRacing. Acum două săptămâni, Mergea a terminat faimoasa cursă de 24 de ore de la LeMans, iar în weekend va concura împreună cu alți 5 piloți pe circuitul de la Spa. El a mai avut participări și în campionatul național virtual de raliuri, unde s-a clasat pe locuri fruntașe.

Pentru Mergea, pasiunea legată de automobilism a apărut întâmplător, acum câțiva ani. „M-am virusat de motosport după ce în urmă cu câțiva ani am stat în drepta lui Titi Aur, la un curs de conducere defensivă. Mi-a plăcut enorm. Apoi am început să urmăresc și mi-am luat un simulator acasă pentru distracție”, mai spune Mergea, care e fan Ayrton Senna și spune că și-ar fi dorit să fie pilot profesionist.

Până la urmă, a fost sportiv profesionist, dar în tenis, acolo unde a reușit să devină, alături de Horia Tecău, primul medaliat olimpic din istoria tenisului românesc, cucerind argintul la Rio. De asemenea, a fost numărul 7 ATP la dublu în 2015, cel mai bun an al său, când a cucerit și titlul Masters 1.000 de la Madrid. Până acum, a obținut 7 titluri ATP de dublu și a disputat alte 8 finale.

Mai multe