Forfait-ul lui Carter, o lovitură dură pentru All Blacks

3 octombrie 2011 14:16   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Socotit cel mai bun mijlocaş la deschidere în acest moment, Dan Carter a devenit indisponibil până la finalul Cupei Mondiale de rugby, competiţie pe care Noua Zeelandă o găzduieşte până în 23 octombrie. "Evident, noi suntem devastaţi pentru Daniel. A muncit mult şi din greu pentru a fi în formă la această competiţie", a declarat antrenorul echipei Noii Zeelande, Graham Henry. 

Dan Carter s-a confruntat cu tot felul de accidentări în ultimii ani. În iarna 2008-2009, pe când juca la Perpignan, unde a fost coleg cu internaţionalii români Marius Tincu şi Ovidiu Toniţă, el a devenit indisponibil până în vară. Extrem de conştiincios, el a rămas alături de echipă, înaintea finalei pe care catalanii au câştigat-o ajutându-i pe colegii săi de post la exersarea loviturilor de ţintă (transformări). 

Atunci când a aflat vestea, mama jucătorului a plâns în hohote. Nici tatăl nu a fost mai puţin afectat. Cum starea de sănătate a celor doi părinţi nu este foarte bună, ei nu au putut merge la Wellington pentru a fi alături de fiul lor.

Noua Zeelandă va juca duminică, de la ora 10.30, cu Argentina, în sferturile de finală ale Rugby World Cup.

Mai multe