FOTO Nouă titluri câştigate la Roland Garros, dintre care 5 consecutive - ultimul duminică. Rafael Nadal este «Regele Zgurii»

8 iunie 2014 20:04   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Numărul 1 mondial în clasamentul ATP a învins în finala turneului parizian de duminică, disputată împotriva lui Novak Djokovici.

Rafael Nadal a reuşit o serie de performanţe istorice prin victoria de duminică de la Roland Garros. Nu a mai pierdut vreun meci la Paris din 2009, are numai puţin de 9 victorii pe zgura pariziană, dintre care 5 consecutive şi este primul jucător din istoria ATP care reuşeşte să câştige cel puţin un titlu de Mare Şlem, într-un an competiţional.

Novak Djokovic l-a felicitat pe Rafa pentru performanţa istorică pe care a reuşit-o

"Fiecare moment e crucial într-un astfel de meci, am luptat de mult, meciurile cu Djokovici sînt provocări enorme pentru mine. Am avut şansa să-l înving azi, ultimele dăţi pierdusem în faţa lui. Este un sentiment nemaipomenit să înving aici, sînt extrem de fericit. E o plăcere pentru mine să joc cu Novak şi mereu o provocare, sînt sigur că va învinge în viitor la Roland Garros. Ziua de azi e incredibilă... al nouălea trofeu! Pentru mine e cel mai frumos turneu din lume", a declarat Rafael Nadal după victorie de la Paris, citat de gsp.ro.

"Regele Zgurii" la toate cele nouă victorii de la Roland Garros  (foto GSP)

Mai multe