Francezul Fedrigo a câştigat o etapă istorică în Turul Franţei

20 iulie 2010 15:53   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Francezul Pierrick Fedrigo (Bbox) a câştigat astăzi, etapa a 16-a din Turul Franţei, etapă care a reunit pentru prima dată patru vârfuri montane importante din Pirinei. Alberto Contador a sosit cu plutonul, alături de Andy Schleck. El a păstrat tricoul galben.

Etapa de astăzi din Le Tour a fost una dintre cele mai palpitante din această ediţie. De la început, un grup de ciclişti s-a desprins de pluton, printre ei aflându-se şi Lance Armstrong. Americanul a ţinut pasul, terminând cu grupul din frunte.

Scăpat singur pe ultima parte a etapei, pe coborârea de la Aubisque, Carlos Barredo a fost ajuns pe final, terminând cu o întârziere de 28 de secunde. Fedrigo i-a întrecut la sprint pe Sandy Casar şi pe Ruben Plaza. A fost cea de-a şasea victorie de etapă a unui francez în această ediţie a Turului Franţei.

Situaţia în clasamentul general nu a fost influenţată, Alberto Contador (Astana) fiind lider, cu un avans de opt secunde faţă de Andy Schleck (Saxo Bank) şi de două minute de Samuel Sanchez (Euskaltel).

Plutonul a sosit cu o întârziere de 6 minute şi 45 de secunde, norvegianul Thor Hushovd desprinzându-se la sprintul final.

Mâine va fi zi de pauză, iar joi va avea loc o etapă care poate decide câştigătorul acestei ediţii a Marii Bucle: Pau - Tourmalet (174 km).

Mai multe