Francezul Gary Hunt a câștigat titlul mondial la sărituri în apă de la mare înălțime. Constantin Popovici și Cătălina Preda, pe podium

23 septembrie 2021 12:11   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Născut în Anglia, dar având cetățenie franceză acum, Gary Hunt (37 de ani) și-a asigurat victoria în seria Red Bull Cliff Diving 2021. Acesta a câștigat a patra etapă din acest an, desfășurată în localitatea italiană Puglia. Constantin Popovici și Cătălina Preda au ocupat locurile 2, respectiv 3.

Pentru Hunt, aceasta a fost victoria cu numărul 42 în circuit. El a obținut 297,6 puncte, iar astfel și-a asigurat titlul mondial cu numărul 9 înaintea ultimei etape, care se va desfășura tot în Italia, la Polignano a Mare, duminică, 26 septembrie. La concursul de miercuri, Constantin Popovici s-a clasat pe locul al doilea, cu 286,8 puncte, iar Cătălin Preda a terminat pe poziția a treia, cu 276,9 puncte. După cinci etape, clasamentul general intermediar arată astfel: 1. Gary Hunt (Franța) – 760 puncte, 2. Constantin Popovici – 610 puncte, 3. Cătălin Preda – 469 puncte.Cei doi săritori români sunt legitimați la clubul Steaua, unde sunt pregătiți de antrenorul Florin Avasiloaie.

Mai multe