Fraţi români, campioni mondiali la Kick Box

22 septembrie 2012 16:26   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Campionatul Mondial de Kick Box – WAKO a avut loc în perioada 9-15 septembrie, la Bratislava, şi a avut un număr de 1.600 de participanţi din 59 de ţări.

Cei doi fraţi, Alin şi Valentin Chirea, s-au impus la categoria Kick Light juniori -63kg, respectiv Kick Light juniori -69kg, iar de 11 ani se antrenează sub comanda lui Ion Garbea.

Primul l-a învins pe bulgarul Todor Hristov, în semifinale, sportiv bătut şi la Campionatul European de fratele său Valentin, după care a ajuns în finala contra italianului Luca Mameli.

Însă, problemele au apărut în finala disputată la categoria -69 kg. După semifinala câştigată de Valentin în faţa italianului Kevin Carlessi, ungurii au sesizat organzatorii despre faptul că românul a luptat la o categorie mai mare de vârstă, la 16 - 19, el având doar 15 ani.

În cele din urmă, cei din delegaţia Ungariei au reununţat la acuzaţii, iar Valentin a putut evolua în finală. În plus, românii au mai obţinut o medalie de argint la categoria -79 (Andrei Costea - CS Bushi - Bucureşti) şi trei medalii de bronz: Ursoi Iulian- (Tai-Chi-Do-Ryu - Constanţa) - K1 - 57 kg, Alin Chirea (Clubul Roman de Kendo, CRK - Bucureşti) - Light Contact - 63 kg şi Andrei Costea (Bushi - Bucuresti) - Light Contact - 79 kg.

Mai multe