Gabi Szabo spune că CSMB va ataca hotărârea FRH de a nu desemna campioane la handbal

19 mai 2020 13:18   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Campioană olimpică și mondială la atletism, în prezent director general la CSM Bucureşti, Gabriela Szabo (44 de ani) a reacționat la puțin timp după ce Federația Română de Handbal (FRH) a decis să ”înghețe” ediția 2019/2020 a Ligii Florilor fără a se desemna o campioană. Fostul ministru al Tineretului și Sportului a precizat că respectiva hotărâre va fi atacată ”prin orice mijloace” de către club.

Gabriela Szabo și-a început mesajul postat pe Facebook în felul următor: ”E greu de înțeles după ce criterii s-a ghidat Federația Română de Handbal astăzi, 18 mai 2020, când a decis să tragă cortina peste Liga Florilor și să decidă astfel ierarhia finală, o ierarhie finală care nu ține cont nici măcar de matematică... Federația Română de Handbal, prin Consiliul de Administrație, a ignorat nu doar regulamentele competiției pe care o guvernează, ci și fair-play-ul ce ar trebui să caracterizeze activitatea sa ca for suprem al handbalului românesc. E adevărat, nimeni nu s-a mai confruntat până acum cu o situație ca cea pe care o traversăm cu toții de două luni și jumătate încoace, dar asta nu reprezintă o scuză pentru greșelile pe care federația le face”.Directorul CSMB a făcut referiri şi la deciziile schimbate de Consiliul de Administraţie al FRH, la doar două săptămâni distanţă. ”Este de neînțeles cum unei echipe i se interzice dreptul de a-și apăra șansele și de a-și hotărî viitorul altfel decât pe teren. Este revoltător modul în care o decizie luată acum două săptămâni, de același CA al FR de Handbal, a fost îngropată și înlocuită cu alta. Este trist că Federația Română de Handbal a cedat presiunii la care a fost supusă în ultimele două săptămâni de un club ale cărui revendicări absurde au fost suspect de puternic mediatizate”.Gabriela Szabo consideră că, ”prin decizia luată luni, Federația Română de Handbal a arătat că nu îi pasă de munca unor jucătoare, de eforturile unui club reprezentativ nu doar pentru handbalul românesc, ci pentru întreg sportul românesc, a arătat că nu îi pasă de handbal. Clubul Sportiv Municipal Bucureşti își rezervă dreptul de a ataca prin orice mijloace hotărârea FR Handbal, prin care a fost stabilită ierarhia sezonului 2019-2020 în Liga Florilor”.

Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal a decis astăzi (luni, 18 mai) să nu acorde titlurile de campioană în ediția 2019/2020 a Ligii Naţionale atât la masculin, cât şi la feminin. În urma clasamentului la zi, România va fi reprezentată în ediția 2020/2021 a cupelor europene de handbal de SCM Râmnicu Vâlcea (Liga Campionilor Europeni), CSM Bucureşti, Minaur Baia Mare, SCM Gloria Buzău (European Handball League) - feminin, Dinamo Bucureşti, Potaissa Turda (European Handball League), Minaur Baia Mare, HC Dobrogea Sud Constanţa (Cupa EHF) - masculin. CSM Bucureşti (feminin) și Dinamo București (masculin) vor solicita câte un wild card pentru Liga Campionilor Europeni.

Mai multe