Gafa lui David Popovici la Campionatele Europene: a uitat că mai are de înotat încă două bazine

3 noiembrie 2021 14:03   Alte sporturi
Ultima actualizare:

David Popovici (17 ani) a ratat calificarea în finala probei de 400 de metri liber de la Campionatele Europene de natație în bazin scurt din Rusia după ce a comis o gafă de proporții. Nimeni nu s-ar fi gândit vreo clipă că puștiul minune al natației de la noi va uita că mai are de înotat încă două bazine și se va opri în mijlocul cursei.

Cu 50 de metri înaintea finalului, Popovici avea un avans considerabil și nimic nu părea că-l mai poate împiedica să câștige. Doar, poate, o gafă colosală, pe care puștiul a bifat-o și care, probabil, îl va urmări multă vreme de acum încolo: s-a oprit când mai avea de parcurs două lungimi de bazin. Organizatorii l-au atenționat, dar a fost prea târziu pentru a mai prinde finala. 

David Popovici a ratat calificarea în finală

David Popovici a ratat calificarea în finala probei de 400 de metri liber de la campionatele Europene de natație în bazin scurt, chiar dacă se afla pe primul loc, cu un avans considerabil, scrie Mediafax. El s-a oprit după doar 14 bazine, crezând că a ajuns la final. Atenționat de pe margine că mai are de făcut două bazine, el nu a mai putut recupera secundele pierdute.

Dar nu este totul pierdut. Puștiul are șansa să se revanșeze în probele de 50  și 100 m liber. Popovici este sportiv al clubului CS Dinamo. Alături de Robert Glință, el este una dintre marile speranțe ale înotului românesc. Campionatele Europene de natație în bazin scurt au început la 2 noiembrie, la Kazan, în Rusia.

Mai multe