Gianni Crețu, numit antrenor la deținătoarea Ligii Campionilor la volei!

7 iulie 2021 16:48   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Gianni Crețu (52 de ani) e cel mai valoros antrenor român de volei al ultimului deceniu, iar ultima mutare vine să confirme acest lucru: a fost numit antrenor principal la deținătoarea Ligii Campionilor, echipa poloneză Zaksa Kędzierzyn-Koźle!

Zvonuri despre numirea românului pe banca celei mai puternice echipe a Europei au apărut încă de luna trecută, când sârbul Nikola Grbic, cel care a cucerit Liga Campionilor, a anunțat că pleacă pentru a prelua Perugia. Numirea oficială a venit marți, când Gianni a fost anunțat ca antrenor principal printr-o conferință de presă în timpul căreia a semnat și contractul oficial. „Sunt foarte fericit că sunt sunt aici. E o echipă cu adevărat puternică, trebuie să recunosc că am urmărit-o pentru mulți ani. Pentru mine, să mă alătur unei formații de valoarea celor de la Zaksa înseamnă o mare provocare. Sunt sigur că și în viitorul sezon vom fi foarte motivați să repetăm succesele sezonului trecut”, a declarat la conferința de presă Crețu.

Zaksa Kędzierzyn-Koźle este campioana campioanei mondiale – Polonia a cucerit ultimele două titluri supreme – și e prima formație din această țară care a reușit să câștige cel mai important trofeu continental inter-cluburi. A reușit asta la începutul lunii mai, când s-a impus cu 3-1 în fața echipei italiene Trentino.

Gianni Crețu e unul dintre cei mai bine cotați tehnicieni din voleiul european. A mai antrenat în Polonia pe AZS Olsztyn (2010/ 2011), Cuprum Lubin (2014-2017) și Resovia Rzeszov (2018/2019), cu care a ajuns în semifinalele Campionatului Mondial al Cluburilor. În Rusia, cel mai puternic campionat al lumii, a antrenat pe Belogorie Belgorod (2017/2018) și pe Kuzbas Kemerovo (2019/ 2020), cu care a cucerit Supercupa Rusiei, s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor și a luat bronzul în campionat. A antrenat 5 ani naționala Estoniei, fiind desemnat de două ori cel mai bun antrenor din toate sporturile în această țară.

Mai multe