Halep a câștigat 71.000 de dolari pe oră la Montreal!

31 iulie 2016 23:01   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Simona Halep este în formă maximă. Neînvinsă de la Wimbledon, unde a fost eliminată în sferturile de finală, ea a cucerit titlul la Bucureşti şi, aseară, a ridicat deasupra capului şi trofeul de la Montreal. Acest al 14-lea titlu al carierei i-a adus un cec de 497.700 de dolari.

Finala de la Montreal, disputată în compania americancei Madison Keys, s-a disputat într-un singur sens. Chiar dacă primul set a fost câştigat la tie-break, jocul a fost controlat în permanenţă de Simona, care parcă vroia să prelungească suspansul şi îi permitea adversarei să revină în joc. Mai hotărâtă în al doilea act, Halep nu i-a mai lăsat multe şanse adversarei sale, impunându-se, în doar o oră şi 15 minute, cu scorul de 7-6, 6-3. Această victorie i-a adus constănţencei un cec în valoare de 497.700 de dolari. Cum în total ea a rămas pe teren 412 minute, adică 7 ore fără 8 minute, înseamnă că ea a avut o productivitate de peste 70.000 de dolari pe oră! Concret, ea a câştigat 71.000 de dolari pentru fiecare 60 de minute disputate. Ultima victorie, obţinută în faţa lui Madison Keys, a fost şi una dintre cele mai rapide, totul durând 75 de minute. Spre deosebire de ea, cea din semifinale, atunci când a înfruntat cel mai dificil adversar, Angelique Kerber, Simona a stat cel mai mult pe teren: 98 de minute. Atunci, Halep s-a impus cu scorul de 6-0, 3-6, 6-2. Pe locul secund în clasamentul duratei a fost cealaltă partidă de trei seturi disputate de româncă în Canada: cea din sferturi, câştigată cu scorul de 3-6, 6-1, 6-1, la capătul unui meci care a durat 96 de minute. Cel mai scurt meci a fost cel din optimi, câştigat cu scorul de 6-3, 6-3 în faţa cehoaicei  Karolina Pliskova, al doilea nume mare din tenisul feminin, alături de Halep, care a refuzat să meargă la Jocurile Olimpice de la Rio din cauza virusului Zika.

Cu banii asiguraţi la Montreal, Simona Halep a ajuns la un total de 2,5 milioane de dolari câştigaţi doar în acest sezon. Ea a ajuns astfel la un total al carierei de 13.670.964 dolari.

Mai multe