Halep, succes cu Duan. Joacă peste 4 ore cu Pironkova

28 iunie 2017 14:59   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, a învins-o, 3-6, 6-3, 6-2, pe sportiva chineză Ying-Ying Duan, locul 64 WTA, venită din calificări, în manşa a doua a turneului de categorie Premier de la Eastbourne.

Primele trei ghemuri ale acestei întâlniri s-au disputat marţi. Halep a fost pusă în dificultate de jocul agresiv al adversarei şi a obţinut doar un punct în primele două ghemuri, ultimul pierdut pe propriul serviciu. După o serie de greşeli ale lui Duan, Halep a făcut rebreak, înainte ca ploaia să amâne 24 de ore desfăşurarea meciului.

La reluare, Halep a jucat ezitant și a pierdut primul set, 6-3. A revenit în forță și le-a câștigat pe următoarele două, 6-3, 6-2.

”Sunt fericită că am câștigat, acum aștept cu nerăbdare celălalt meci”, a spus românca.

În faza următoare, Halep va evolua cu Ţvetana Pironkova, locul 149 WTA, învingătoare în faţa Monicăi Niculescu, locul 51 WTA. Halep are 1-0 în meciurile cu bulgăroaica (6-4, 6-3, în optimi de finală, la Dubai, în 2015) Partida din optimi ar trebui să se dispute tot azi, pentru a se recupera ziua de marţi, pierdută din cauza ploii.

Calificarea în optimi este recompensată la Eastbourne cu 9.850 de dolari şi cu 55 de puncte WTA.

Pentru Halep, acesta a fost primul meci pe care l-a jucat după ce a pierdut finala French Open. În funcţie de rezultatele ei şi de cele ale germanei Angelique Kerber la acest turneu, Simona Halep poate urca în premieră pe locul I WTA.

Mai multe