Hamilton: "Am vrut să fiu ca Senna!"

26 octombrie 2015 13:50   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Pilotul Lewis Hamilton (Mercedes) a devenit campion mondial de Formula 1 pentru a treia oară în carieră, a doua oară consecutiv, după ce a câştigat Marele Premiu al SUA şi cu trei etape înaintea finalului sezonului. Britanicul a anunţat că şi-a dorit să-l egaleze pe Ayrton Senna, iar de acum nu mai are niciun obiectiv.

"De la începutul carierei mi-am dorit să câștig trei titluri mondiale, la fel ca Ayrton Senna. El e cel care mi-a fost idol. Nu știu ce voi face mai departe, știu doar că nu mai există un pilot pe care să vreau să-l egalez.

Am mai spus-o: e o experiență incredibilă să-l egalez pe Senna, omul care a însemnat atît de mult pentru mine și care încă înseamnă enorm. M-am simțit binecuvîntat. E o senzație copleșitoare. Mi-e greu să-mi găsesc cuvintele. Stau aici și-mi amintesc de primul trofeu cîștigat, de tata alături de care am cântat până acasă, și pare o nebunie când mă gândesc că am adunat 3 titluri de F1.

De acum, vreau să încercă să câștig în continuare și să ajung cât mai departe posibil, fără să-mi stabilesc vreun obiectiv. Am realizat tot ce visam în copilărie", a spus Hamilton, conform gsp.ro.

Mai multe