Handbalistele de la CSM București, dezinvolte în atac, fragile în apărare

6 octombrie 2018 17:26   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Echipa feminină de handbal CSM București a debutat cu un succes în Liga Campionilor: 36-31 cu FTC Rail Cargo Budapesta

Cristina Neagu și colege sale s-au bucurat pentru acest succes, însă au recunoscut faptul că e încă mult de lucru îndeosebi în faza defensivă. ”Nu poți marca în fiecare meci 36 de goluri. Pentru a câștiga un meci e nevoie de apărare!”.CSM București n-a avut niciun fel de emoții în disputa cu a doua reprezentantă a Ungariei în competiție, după Gyor, campioana ultimilor ani. Echipa Capitalei s-a desprins încă din start (6-3), menținând sau chiar mărind diferența mai apoi (18-13 la pauză, 36-31 la final). Și cum s-a jucat adeseori cu garda jos a rezultat o confruntare cu un număr mare de goluri (67 în total). Și cu procentaje mai puțin obișnuite pentru un asemenea nivel. CSMB, de pildă, a fructificat 73% din aruncări (36 de goluri din 49 de aruncări), față de 69% cât au avut adversarele din Polivalenta bucureșteană (31 de goluri din 45 de aruncări). Nu s-a ratat niciun 7 metri (2-1)! Altfel spus, în apărare cam toată lumea a fost visătoare, iar portarii n-au putut să facă nici ei mare lucru. Dovadă că Jelena Grubisic a salvat doar 5 mingi din 25 (20%), Paula Ungureanu a avut doar o paradă din 12 posibile (8%), în timp ce dincolo Blanka Biro a fost și mai neinspirată (6 mingi salvate din 42, procentaj de 14%). 

Cristina Neagu, recital ofensiv

Cum acest meci a fost programat în deschiderea competiției, campioana României are suficient timp pentru a deveni mult mai sigură în defensivă. Până atunci să evidențiem reușitele din atac, pe lista marcatoarelor trecându-și numele Cristina Neagu (9 goluri), Majda Mehmedovic (8), Amanda Kurtovic (6), Andrea Lekic (5), Dragana Cvijic (3), Jovanka Radicevic (3) și Elizabeth Omoregie (2).   Aseară, după închiderea ediției, s-a disputat celălalt meci din grupa D, Vipers Kristiansand (Norvegia) - SG BBM Bietigheim (Germania). În următoarea rundă, în 14 octombrie, CSMB va juca pe terenul lui SG BBM.  

A fost la 3 goluri de recordul din meciul cu Nykobing

Antrenate de Magnus Johansson, ”Tigroaicele” au fost la trei goluri de recordul golurilor marcate într-un singur meci, record deținut din ediția trecută a competiției. În 4 noiembrie 2017, la București, CSM București s-a impus cu 39-26 (18-12) în fața formației norvegiene Nykobing Falster Handboldklub. În aceeași perioadă, campioana României se impusese cu 34-22 în fața lui Vistal Gdynia (Polonia) și cu 33-30 în sala lui Krim Ljubljana.

Mai multe