Handbalistele s-au ”antrenat” în bucătărie înaintea barajului pentru CM

20 aprilie 2021 11:58   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Naționala feminină de handbal va juca azi, de la ora 18.00, la Skopje, returul cu Macedonia de Nord din preliminariile Campionatului Mondial. Înaintea plecării, româncele s-au ”antrenat” în bucătărie.

Victoria concludentă din primul tur al barajului, scor 33-22, le-a permis fetelor din naționala României să-și ia câteva ore de relaxare. Așa că, în frunte cu Cristina Neagu, handbalistele au schimbat terenul de antrenament cu bucătăria hotelului în care au fost cazate la București. Pentru că și-au dorit să ”prindă” cât mai multe din tainele artei culinare, jucătoarele au avut parte de o lecție de cooking de la Chef Nicolae Lică, iar tot ce au învățat în cele două ore petrecute au pus în practică, asigurându-și, astfel, cina.

Handbalistele au fost împărțite în mai multe grupe, fiecare ocupându-se de o anumită parte a meniului. Fetele au pregătit sushi, tartar de somon, friptură de vită cu garnitură de cartofi dulci, paste făcute în casă, dar și două feluri de desert. Un adevărat festin culinar!

”Ne-am chinuit ore bune până să găsim ce fel de activitate să pregătim pentru team building-ul de azi. În cele din urmă, am ajuns la această variantă cu gătitul și toate am fost super încântate. Unele dintre fete chiar se pricep foarte. Eu o oră am curățat și tăiat cartofi dulci! A fost mai greu în bucătărie decât la antrenament”, a declarat pentru Sportsnet Cristina Laslo, componentă a echipei naționale.

”Pentru noi a fost o adevărată plăcere să le avem pe fete în bucătărie. Chiar am avut emoții mari. Ele s-au descurcat de minune, au pus în practică tot ce le-am explicat. Dacă aș putea, le-aș opri pe toate să facem echipă în bucătărie”, a spus și Chef Nicolae Lică, foarte încântat de ajutorul primit. La finalul orelor de gătit, handbalistele au realizat și platingul preparatelor și i-au surprins pe cei din staff-ul tehnic al primei reprezentative atât cu gustul cinei, cât și cu felul în care au arătat creațiile lor.

Campionatul Mondial din 2021 are loc între 2 și 19 decembrie, în Spania și va reuni 32 de naționale. România a participat la toate edițiile de până acum.

Mai multe