Hănescu deschide balul cu Ucraina

6 mai 2010 15:28   Alte sporturi
Ultima actualizare:

România începe ascensiunea spre Grupa Mondială a Cupei Davis contra Ucrainei.

Balul va fi deschis de Victor Hănescu (38 ATP), care-l va întâlni pe numărul 2 al ex-sovieticilor, Ilia Marcenko (79 ATP).

„Victor chiar îşi dorea să intre primul în teren. Ne convine tragerea la sorţi", a spus Andrei Pavel, căpitanul nejucător al României.

În lipsa lui Victor Crivoi, accidentat, în echipa noastră va debuta Adrian Ungur (167 ATP), care-l va întâlni în meciul al doilea pe liderul ucrainenilor, Serghei Stahovski.

La dublu, unde încă nu se ştie exact cine va juca alături de Horia Tecău, românii îl vor avea sigur ca adversar pe Serghei Bubka jr (23 de ani, 287 ATP), fiul fostului recordmen şi campion mondial la săritura cu prăjina, Serghei Bubka.

Chiar dacă a crescut printre atleţi, acesta a ales să facă tenis pentru ca activitatea lui să nu fie comparată cu cea a tatălui.

Nu e uşor să fii comparat mereu cu tata. Am încercat de câteva ori să sar cu prăjina, dar pentru distracţie. Am ales tenisul pentru că mi-a plăcut de mic şi părinţii m-au încurajat", a mai spus ucraineanul.

El e şi un mare fan al fotbalului şi al lui Mircea Lucescu. „Sunt din Doneţk şi când am timp merg la meciurile echipei. Lucescu este un mare antrenor şi chiar aseară a câştigat campionatul. A făcut multe lucruri bune acolo", a spus Bubka.

Mai multe