HCM Baia Mare, o minune de echipă!

15 februarie 2016 23:58   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Pentru al doilea an la rând, handbalistele de la HCM au produs o minune în grupele principale ale Ligii. Plecate de pe ultimul loc, băimărencele speră acum la ocuparea poziţiei a doua.

Cu un gol în ultima secundă izbutit de Allison Pineau contra conaţionalelor sale de la Fleury, HCM Baia Mare s-a întors cu două puncte de aur din Franţa. Victoria cu 18-17 de duminică seară e a patra consecutivă în Liga Campionilor pentru fetele antrenate de Aurelian Roşca. Vicecampioana României a recuperat incredibil deficitul acumulat după prima fază a grupelor, acolo unde a pierdut cele patru meciuri cu rivalele Rostov şi Larvik. La începutul anului, cu cifra zero în dreptul punctelor, nimeni nu dădea şanse HCM-ului la calificarea în sferturile competiţiei.   

Conduse magistral din teren de golghetera Pineau, formaţia din Baia Mare a răsturnat însă ierarhia şi poate obţine calificarea matematică în sferturi dacă va învinge vineri, pe teren propriu, codaşa Thüringer. Apoi, cu o altă victorie în fieful lui Ferencvaros, HCM poate urca până pe locul doi în grupă, performanţă la care nici măcar nu visam în urmă cu o lună. Practic, se repetă scenariul de anul trecut. În 2015, băimărencele au pornit în grupa principală tot cu zero puncte, calificându-se miraculos în sferturi.

CSM Bucureşti joacă marţi cu Vardar

În cealaltă grupă principală a Ligii, CSM Bucureşti primeşte în această seară (ora 19.00, Digi şi Dolce) vizita unei contracandidate la calificare, Vardar Skopje. Cu o victorie, „tigroaicele” vor scăpa în mare măsură de emoţiile prezenţei în sferturile Ligii Campionilor, acolo unde nu e exclus un duel românesc între CSM şi HCM.

GRUPA PRINCIPALĂ 1

1. Rostov    15p

2. Ferencvaros    10p

3. Larvik    8p

4. Baia Mare    8p

5. Fleury    6p

6. Thüringer    1p

*se califică în sferturi primele patru clasate

GRUPA PRINCIPALĂ 2

1. Buducnost     13p

2. Györ    11p

3. Vardar    8p

4. CSM Bucureşti    7p

5. Midtjylland    5p

6. Sävehof    0p

Mai multe